POBUNA PROTIV ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE: Ne daju da direktor bude smenjen

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U OŠ „Svetozar Miletić“ okupili se đaci, roditelji i nastavnici da brane Miroljuba Mosurovića, koji je razrešen dužnosti.

 

Oko 700 učenika, roditelja i nastavnika OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu juče je protestovalo protiv odluke Ministarstva prosvete o smeni direktora Miroljuba Mosurovića i imenovanju Miloša Gačića.

Mosurović se obratio okupljenima razloživši osam tačaka iz rešenja koje mu je ministarstvo uručilo, a tiču se njegovih, kako kaže, „nepropisnih“ postupaka. U rešenju se navodi da je direktor nezakonito primao u radni odnos one koji nemaju potreban nivo stručne spreme, da je broj učenika u razredima veći od dozvoljenog, da škola nema plan stručnog usavršavanja zaposlenih, da sednicama školskog odbora ne prisustvuju predstavnici sindikata i učeničkog parlamenta…

Maksimalna podrška

Advertisements

– Ne radi se ovde o Ljubi, već o destabilizaciji jedne od najvećih škola u Beogradu. Nikada nisam bio član političkih stranaka i ne dozvoljavam uplitanje politike u školu, što nekome očigledno smeta. Nisam važan ja, važna je institucija – rekao je Mosurović.

Roditelji okupljeni na protestu „Ne damo Ljubu“ saglasni su s direktorom.
– Ovo je pravi skandal! Čovek je ostvario fenomenalne rezultate i podigao je školu na visok nivo, a oni ga smenjuju zbog politike. Podržavam direktora maksimalno, kao i celu školu – rekao je za Kurir Srđan Ružić, jedan od roditelja.

Gorak ukus

Miroslav Ninković, profesor geografije, ističe da ovaj poraz ostavlja gorak ukus u ustima:
– Trebalo je da se radujemo i da sa decom u ovoj školskoj godini krenemo u nove pobede, a mi doživljavamo ovakav poraz. Ovo je zaista ružno, jer je Miroljub pre svega čovek i velika podrška svima nama u školi. Novajliji je dovoljno pet minuta da shvati koliko on vredi kao ličnost.

KURIR NOVINE

Advertisements

error: