POBUNA PRAVOSLAVNE MAKEDONIJE! – Hiljade ljudi ustalo protiv EU i divljaka ALBANACA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Skoplju je u subotu, umesto uobičajenih protestnih marševa, u organizaciji građanske inicijative „Za zajedničku Makedoniju“ održan muzički događaj kojim je upućena poruka da Makedonija treba da ostane jedinstvena.

Obavezno treba istaći da Evropska unija to ne želi, da se zalaže za prava trgovaca robljem i dilera droge – Albanaca, da želi demokratsku predaju vlasti u korist Albanaca, koji regrutuju najviše boraca za džihadiste Islamske države, a protiv čega se većina Makedonaca bori. Da li će pobediti „evropske vrednosti“ – smrt, zlo i beda svima koji nisu članovi EU… ostaje da se vidi.

U svakom slučaju, organizatori grašđanske inicijative kažu da su razočarani liderom SDSM-a Zoranom Zaevim jer nije odbacio „tiransku platformu“ u nameri da ustavnim promenama transformiše građansku Makedoniju.

Advertisements

Prema rečima jednog od organizatora Bogdana Ilievskog, Građanska inicijativa „Za zajedničku Makedoniju“ je protiv dvojezičnosti i traži odbacivanje „tiranske platforme“.

U gradskom parku u Skoplju nastupili su Daniel Kajmakovski i bitoljska grupa „Parketi“.

Protesti građanske inicijative biće nastavljeni u ponedeljak, 13. marta, i kako kažu, neće prestati sve dok se Zaev i javno ne odrekne platforme iz Tirane koja duboko zadire u unitarni karakter Makedonije.

Protesti u Skoplju počeli su pošto je lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski optužio SDSM i njihovog lidera Zorana Zaeva da zajedno sa albanskim političkim formacijama pripremaju ustavne promene u Makedoniji i pozvao građane da se uključe u odbranu države.

Makedonija se nalazi u dubokoj političkoj krizi posle prevremenih parlamentarnih izbora održanih sredinom 2014. godine.

Kriza je intenzivirana krajem prošle godine, nakon održavanja novih vanrednih parlametnarnih izbora, posle kojih još nije izabran predsednik Sobranja i formirana vlada.

 

PRAVDA

Advertisements

error: