POBUNA! – PRAVO PRED VLADU Stamatović bagerima i autobusima krenuo na Beograd!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Konvoj autobusa iz Čajetine krenuo je jutros prema Beogradu na najavljeni protest zbog „državne opstukcije gradnje gondole“.

 

Sedam autobusa, nekoliko kombija i više desetina automobila nešto ispred devet sati zaputilo se prema prestonici. Čajetincima se u Užicu pridružilo i dvadesetak žitelja ovog grada.

Kolona sa Zlatibora ući će u Beograd predvođena bagerima koji su par sati pre „glavnine“ krenuli na protest. Zlatiborcima će se na putu pridružiti Čačani i Kraljevčani, a očekje se i podrška Beograđana – članova opozicionih stranaka. Predsednik opštine Milan Stamatović današnji protest najavio je kao „dolazak pod prozore nenarodnoj vlasti. Zborno mesto je crkva Svetog Marka odakle će se protestanti zaputiti ka Vladi Srbije.

 
– Danas branimo celu Srbiju od Horgoša do Dragaša od pokušaja klasične okupacije i otimačine od misterioznih stranih i domaćih tajkuna i kvaziinvestitora – poručio je pred put predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Advertisements

Na pisarnici zgrade Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zlatiborci će predati „spisak desetina kilograma dokumenata koje je opština Čajetina predala toj adresi radi dobijanja građevinske dozvole za izgradnju gondole“. Potom će Ministarstvu poljoprivrede biti predat zvaničan prigovor zbog „pokušaja besprizornog otimanja više od trećine otimanja opštine Čajetina pod firmom formiranja Parka prirode Zlatibor“.

Prethodno, Čajetina je po Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja, od Ministarstva građevinarstva zatražila uvid u kompletnu dokumentaciju na osnovu koje je izdata građevinska dozvola za „Beograd na vodi“, „da bi se uverili da li je i za njegovog tajnovitog investitora važila ista procedura“.

Na pisarnici Vlade Srbije Čajetinci će, zbog „pravnog terora“, predati zahtev za smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović.

(Izvor: Alo!)

Advertisements

error: