POBEDIO ALBANSKE ZLOTVORE! Oliver Ivanović nakon tri godine robije, ponovo sa porodicom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lideru Građanske inicijative Oliveru Ivanoviću Osnovni sud u Severnoj Mitrovici odredio je danas kući pritvor.

Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio je danas lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću kućni pritvor, rekla je njegova supruga Milena Ivanović.

Nešto posle podneva, Ivanović je napustio prostorije suda. On je vozilom pritvorske jedinice prebačen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici gde će boraviti do završetka administrativne procedure.

Potom je prebačen do svog stana u tom gradu.

On je okupljenim novinarima izjavio da mu sada predstoji borba da dokaže da je nevin i da svi znaju da nije uradio ono što mu se stavlja na teret.

– Meni predstoji borba da dokažem da sam nevin i da sa ovim nemam nikakve veze. Svi oni koji me poznaju, bili Srbi ili Albanci, znaju da ja sa tim nemam veze, ali ja u to moram da ubedim sudsko veće. Težak je put, ali ja ću to da prodjem – poručio je Ivanović pri dolasku u svoj stan.

Advertisements

Nakon što su saznali za presudu, ispred kapije suda okupili su se Ivanovićevi partijski i lični prijatelji, koji su ga potom sačekali i ispred zgrade u Ulici Ive Lole Ribara, gde Ivanović stanuje.

Ispred suda i potom ispred doma bili su i članovi Ivanovićeve porodice,  veliki broj novinarskih ekipa, a primetno je bilo i pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policijske službe.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je bio osudjen na devet godina zatvora za ratne zločine.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Oliver Ivanović, ukoliko mu u ponovljenom postupku koji se protiv njega vodi bude omogućeno da se brani sa slobode, biti dostupan pravosudnim organima.

 

ALO NOVINE

Advertisements

error: