POBEDA SRBIJE! Mali Dušan Todorović ide na lečenje

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Čitava Srbija se organizovala, ujedinili su se navijači i fudbaleri Zvezde i Partizana, da se prikupi pomoć, i izvojevana je velika pobeda.

 

Mali Dušan Todorović ide na lečenje u Barselonu! Čitava Srbija se organizovala, ujedinili su se navijači i fudbaleri Zvezde i Partizana, da se prikupi pomoć, i izvojevana je velika pobeda, jer se u sve uključila i država Srbija, koja će uplatiti preostali potreban novac na hitnoj sednici koja će biti održana u ponedeljak.

 

Podsetimo, mali Dušan Todorović već dve godine vodi tešku borbu za život, i nije mu preostalo mnogo vremena. Ovaj hrabri mališan od 2016. boluje od podmuklog raka nadbubrežne žlezde -neuroblastoma.

 

Mali Duki, kako ga zovu, je već jednom operisan, prošao je ciklus hemoterapija, ali bolest se u julu 2018. vratila. Dušan sada mora biti poslat na lečenje u bolnicu u Barseloni, koje košta 191.312,81 evra.

 

Prema informaciji koju je podelio Nemanja R. Miletić, koji je bio jedan od glavnih pokretača humanitarnih akcija za Dukija, četvorogodišnji mališan će u toku večeri otpuotvati u Barselonu.

Njemu je ovu informaciju otkrio Dušanov otac, sa kojim je fudbaler Partizana bio u kontaktu.

Advertisements

 

– Hej zdravo, Nemanja. Nezvanična informacija je da putujemo večeras, čekamo samo zvaničnu potvrdu fondacije. Uh, srce će da mi stane. Mislim da smo uspeli, da smo izgurali – napisao je otac mališana.

 

Mali Dušan Todorović (4) iz Svilajnca bije najtežu bitku života! Prvu rundu je dobio, a sada predstoji najveća bitka – lečenje podmuklog raka nadbubrežne žlezde – neuroblastoma, koji mu se ponovo vratio.

 

VUČIĆ: DRŽAVA ĆE SNOSITI TROŠKOVE ZA LEČENjE MALOG DUŠANA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država snositi troškove za lečenje Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca. On je dodao da je zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da se odreknu sredstava iz budežtske rezerve kako bi se novac uputio za lečenje malog Dušana.

 

– Mnogoj deci smo pomogli, a Dušan nam je prirastao za srce. Rekao sam da učine sve da malom Dušanu pomognu i da tu nema granica. Država će snositi sve troškove – naveo je Vučić.

 

NOVOSTI.RS

Advertisements

error: