PO INSTRUKCIJI VUČIĆA! Srednjoškolci će raditi u MAKSI supermarketima za 5,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kompanija Delez uručila je u ponedeljak đacima Trgovačke škole u Beogradu ugovore o praktičnoj nastavi u Maksijevim supermarketima, čime je počeo dvoipogodišnji program dualnog obrazovanja za dva odeljenja od 55 učenika te škole. Đaci koju budu na praksi u Delezu mesečno će dobijati po 5.000 dinara.

 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je “saradnja između Trgovačke škole i Deleza na dobrobit budućih mladih trgovaca”.

“Ovo je najveći broj potpisanih ugovora između škola i kompanija u procesu dualnog obrazovanja, dosadašnji prosek je oko 15 ugovora. Danas je mnogo lakše proizvesti nego prodati robu, čak 70 odsto odluka se donosi na samom mestu prodaje i zato je potrebna stručna radna snaga koja će obezbediti prodaju i lojalnost kupaca”, rekao je Ljajić prilikom dodele ugovora u beogradskom Maksi supermarketu.

Advertisements

Dodao je da se sektor trgovine brže razvija nego drugi, u proseku godišnje raste oko osam odsto, u njemu radi 14 odsto od ukupno zaposlenih i doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) skoro kao u EU, oko 10 odsto.

Prema rečima potpredsednice za ljudske resurse u Delezu Srbija Sanje Jevđenijević, ta kompanija poseduje jedan od najrazvijenijih sistema edukacije i obuke zaposlenih na tržištu Srbije i spremna je da domaćem obrazovnom sitemu stavi na raspolaganje veliko iskustvo i znanje stečeno na međunarodnim tržištima.

“Naši mentori će nesebično deliti znanje o modelu našeg poslovanja”, rekla je Jevđenijvićeva i podsetila da Delez kao svetska kompanija zapošljava 375.000 ljudi.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: