PLINSKA BOCA UBILA BLIZANCE (18): Brat i sestra spremali maturu, a sad ih sahranjuju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milan i Neda Pavlović (18) zatrpani u ruševinama kuće, njihova majka Nataša (48) teško povređena, kao i još tri osobe koje su prebačene u Urgentni centar

NIŠ – Bilo je strašno! Od siline eksplozije jedan čovek je bukvalno ispao iz kuće na ulicu. Pokušao sam da uđem unutra, ali je prizemlje bilo zatrpano. Tu sam video tela mladića i devojke prignječena ispod betonske ploče, ali nisam uspeo da im pomognem.

FOTO: KURIR

Ovako za Kurir priča Nišlija Dejan Tocić posle jučerašnje eksplozije plinske boce u njegovom komšiluku u kojoj su poginuli Milan i Neda Pavlović, blizanci stari 18 godina, a povređene su četiri osobe, od kojih je jedna i Nataša Pavlović (48), majka stradalih blizanaca. Pored nje, u Urgentni centar su primljeni i Ivana Cvetanović (50), Zorica Petrović (74) i Dragomir Rašić (84).

Stravična nesreća dogodila se oko 15.10, na uglu Studeničke i Ulice Milana Blagojevića u naselju Durlan. Kako saznajemo, brat i sestra su s majkom bili u poseti u stanu na prvom spratu.

Propali u prizemlje

– Odmah sam dotrčao. Pretpostavio sam da unutra ima stradalih. Pitao sam da li ima i dece, neko od okupljenih komšija mi je rekao da ima. Sve je bilo srušeno, nisam mogao da priđem bliže, iako sam video dva tela. Ceo prvi sprat se srušio – nastavlja komšija Dejan Tocić.
Nastradali blizanci su bili maturanti i za dva meseca je trebalo da završe srednju školu. Mladić je bio četvrta godina Pravno-poslovne škole Niš, a njegova sestra maturant Gimnazije „Svetozar Marković“. Oboje su bili primereni đaci i sanjali velike snove koji su nažalost prekinuti na tragičan način. Njihova smrt je šokirala sve koji su ih znali.

Kako saznajemo, boca je eksplodirala u stanu u prizemlju zgrade.

Advertisements

foto: KURIR

– Žena koja tu živi je pre nekoliko dana kupila tu bocu. Međutim, danima se osećao miris plina i pretpostavljamo da je nije dobro zatvorila ili je bila neispravna. Ona je rekla da bi znala da nešto nije u redu jer je hemičarka. Scena posle eksplozije je bila strašna, ta baka je sve vreme vikala da spasu decu – kaže Kosana Miligić.

Osim stradalih brata i sestre, povređeno je još četvoro ljudi, koji nisu u životnoj opasnosti, ali imaju prelome i opekotine.
– Oni su se nalazili na spratu kuće. Od strahovite eksplozije urušio se plafon i svi su propali u prizemlje. Hitna pomoć je nekako uspela da izvuče četvoro povređenih i da ih transportuje u Klinički centar, gde im je pružena medicinska nega. Majka blizanaca je u teškom stanju – pričaju naši sagovornici iz Ulice Milana Blagojevića.

Izvlačili tela

foto: KURIR

Slavoljub Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, potvrdio je da su četiri osobe prebačene u bolnicu.
– Naš centar je primio poziv u 15.17 časova, a već u 15.20 časova prva ekipa Hitne pomoći bila je na mestu nesreće. Odmah potom stigla su još četiri naša vozila – rekao je Živanović

Odmah iza Hitne pomoći u zgradu su ušli i vatrogasci-spasioci i preduzeli sve preventivne mere da ne bi došlo do nove eksplozije. Uskoro su došle i građevinske mašine koje su počele da izvlače tela stradalih iz ruševine, a akcija je trajala do zaključenja ovog izdanja Kurira.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: