PLATIO ČOVEK SLOBODU! Narko bos DARKO ŠARIĆ finansirao Vučiću kampanju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Pravili smo milijarde, više zarađivali nego ‘Coca – Cola’, više od Googla… Mi smo multinacionalna kompanija”, kazao je novinarima podgoričkih “Vijesti” Anastazije Martinčić, nekadašnji bliski suradnik narko-bosa Darka Šarića, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Urugvaju.

 

Darko Šarić je od šverca kokaina zaradio milijarde eura, a njima je kupovao izbore, plaćao političare, policajce, carinike, novinare…

To je podgoričkim “Vijestima” rekao doskorašnji Šarićev prijatelj Anastazije Martinčić.

Telefonskim putem kontaktirao je redakciju “Vijesti”, kazavši da zove iz urugvajskog zatvora.

Taj državljanin Hrvatske uhapšen je u Urugvaju 2009. godine, u akciji “Balkanski ratnik”.

Osuđen je na 13 i po godina zatvora zbog učešća u švercu više od dvije tone Šarićevog kokaina.

“Više ne želim da ga štitim. Šutio sam sedam godina. Sada želim sve da kažem u sudnici, kao zaštićeni svjedok. Njega Srbija više ne može da brani i ne može da mu obeća slobodu. To ne mogu da urade, čak, ni nakon što im je platio, jer mu samo u Srbiji pripada 40 godina za sve što je napravio. I mene i njemu, ali ja sam dobio ono što sam dobio. Uhapšen sam i osuđen bez dokaza”, rekao je Martinčić.

Tvrdi da se Šariću sveti jer mu je ovaj dužan milione.

“Darko najviše šalje drogu u Ameriku i u Evropu. Najvažnije luke za region su mu Kopar i Rijeka, tu se miješa kokain jedan naprema tri. Od 2,2 tone kokaina zbog kojih sam osuđen, dobilo bi se šest tona i 600 kilograma, a to je 660.000.000 eura zarade. Pravili smo milijarde, više zarađivali nego ‘Coca – Cola’, više od Googla… Mi smo multinacionalna kompanija. Smiješno je da on meni neće da vrati dug. Nisam svjedok saradnik i nikakva me saradnja ne interesuje, jer nisam špijun, ali neće izaći iz zatvora dok ne odleži sve. Ni on ni Darko Tošić”, kazao je.

Nekadašnji bliski saradnik Pljevljaka tvrdi da je Šarić godinama plaćao njegovu šutnju.

Rekao je da su taj novac Šarićevi ljudi iz Hrvatske i Slovenije predavali njegovim prijateljima, jer je on iza rešetaka.

Advertisements

“Svakih dva ili tri mjeseca dobijao sam od 300.000 do 500.000 eura. Cijelo vrijeme sam komunicirao sa njim. Dok je bio u bjekstvu, preko mejla i skajpa, a od kada je u zatvoru, preko advokata. Dogovor je bio da u beogradskom sudu potvrdim da sam mu pozajmio 22.000.000 eura, da ga oslobodim. U februaru prošle godine rekao mi je da mu više ne mogu ni pomoći, ni odmoći i prestao da mi daje novac”, rekao je Martinčić juče.
Osuđeni u akciji “Balkanski ratnik” rekao je da očekuje status zaštićenog svjedoka iz Srbije i da zbog toga dokaze šalje i tamošnjoj opoziciji.

Uprkos tome, njega iz Srbije niko još nije kontaktirao.

Martinčić je nakadašnji službenik pulske Lučke kapetanije. Hrvatske vlasti sumnjičile su ga za ubistvo ugostitelja Tripa Penovića 2008. ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

U beogradskom Specijalnom sudu u toku je ponovljeni postupak protiv Šarića i njegove grupe optužene za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu kao i za pranje 22 miliona eura.

Šarić se crnogorskim i srpskim vlastima predao 18. marta 2014. godine, poslije višegodišnjeg skrivanja.
Nakon što se na podgoričkom aerodromu vidio sa majkom i sinom, predat je vlastima Srbije.

Tadašnji potpredsjednik Vlade Srbije dvanaest dana prije Šarićeve predaje kazao je da će Pljevljak narednih sedmica biti uhapšen.

“Četiri ili pet godina je na slobodi Darko Šarić. Ja vas uvjeravam da u nedjeljama koje dolaze Šarić više neće biti na slobodi”, rekao je Vučić 6. marta 2014.

Martinčić tvrdi da je Šarić 7. novembra 2016. godine trebalo da izađe iz pritvora, zauzvrat jer je Vučiću prethodno platio izbornu kampanju.

“Vučić se sreo sa njim dok je Darko bio u bjekstvu. Nakon toga se vratio u Srbiju i rekao da će ga uhapsiti. Ko to može da kaže, ako se nije dogovorio sa nekim? Tada su i isplanirali ko na koliko da bude osuđen. Sada su imali dogovor da on i Tošić 7. novembra budu pušteni da se brane sa slobode, jer su to platili, ali poslao sam pismo DEA-i, američkim ambasadama u Srbiji i Sloveniji, Vučiću , Nikoliću… Ne mogu oni da budu sa nanogicom na slobodi, a bili su u bjekstvu godinama”, kazao je on.

 

IZVOR: Slobodna Bosna

Advertisements

error: