PINK UŽIVO: Kriminalac na poligrafu ispitivao Dačića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šefa diplomatije na poligrafu, u emisiji zabavnog karaktera, propitivao Nikola Novak, koji je osuđivan zbog narkotika, što je propust službi bezbednosti.

 

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić bio je na detektoru laži. Ali ne u policiji, već u emisiji zabavnog karaktera, gde ga je na razne teme poligrafski propitivao čovek koji je osuđivan zbog dela u vezi sa narkoticima. Bezbednosne službe napravile su propust jer nisu upozorile Dačića, pošto on kao visoki državni funkcioner ne bi smeo da bude u kontaktu s bezbednosno rizičnim osobama.

Dačića je, naime, u utorak, u emisiji “Ami Dži šou” na televiziji Pink, na poligrafu ispitivao Nikola Novak, koji je, kako je Kuriru potvrđeno u nadležnim institucijama, 2013. osuđen zbog posedovanja narkotika za sopstvene potrebe. Osim toga, kako su navodili mediji, Novak je pravosnažno osuđivan još dva puta zbog dela vezanih za narkotike.

Advertisements

 

Dačić je, prikačen na poligraf, pre prvog pitanja kazao da nije znao da će u emisiji biti na detektoru laži, ali je pristao, “pošto nema od naroda šta da krije”.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da je nedopustivo da šefa diplomatije, inače bivšeg premijera i dugogodišnjeg ministra policije, propituje osoba osuđivana zbog droge.

– To se može okarakterisati kao propust bezbednosnih službi, koje je možda trebalo da ga upozore. On bi, takođe, trebalo da vodi računa gde se pojavljuje. Naročito što je pre nekoliko godina imao gaf sa gostovanjem u nekoj emisiji, kada je gledao tamo gde nije smeo – smatra Nikolić.

 

KURIR

Advertisements

error: