PENZIONERKA TRAŽI KUĆU SVOG OCA! – Ružica Đinđić da se iseli iz vile!

Podeli vest sa drugima!
  • 5
    Shares

Advertisements

Darinka Tatalović (83), penzionerka iz Beograda, široj javnosti poznata od letos, kada je štrajkovala glađu ispred Agencije za restituciju zbog rodne kuće u Tolstojevoj 35, u kojoj danas živi Ružica Đinđić, tražila je od suda iseljenje Đinđićeve udovice.

 

Ujedno je zapretila da će se, ukoliko joj kuća ne bude vraćena, dići u vazduh, jer više, kako kaže, nema od čega da živi.

 

– Penzija mi je 18.000 dinara, a računi premašuju 30.000. Na Dedinju imam očevu kuću vrednu bar 2,5 miliona evra, a ja umirem od gladi. Ako državu nije briga za pravdu, onda ću da se dignem u vazduh, pa neka me nema – kaže ona za “Novosti”.

Advertisements

 

Zato se obratila Prvom osnovnom sudu u Beogradu i zatražila sprovođenje izvršne pravosnažne presude iz 1998, kojom je ondašnji Drugi opštinski sud u Beogradu naložio da se njoj i bratu Rajku Đekiću, kao vlasnicima kuće, dvorišta i voćnjaka, omogući uknjižba. Sud je tada naložio Opštini Savski venac, koja je raspolagala vilom, da je napusti.

 

Tatalovićeva i Đekić su se uknjižili 1999, a izvršenje presude trebalo je da se sprovede 2002, ali se to nikada nije desilo. Država je uspela da ospori ovu uknjižbu, a u međuvremenu je kao vlasnik uknjižena Ružica Đinđić.

 

ESPRESO

Advertisements