PENZIONERKA TRAŽI KUĆU SVOG OCA! – Ružica Đinđić da se iseli iz vile!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Darinka Tatalović (83), penzionerka iz Beograda, široj javnosti poznata od letos, kada je štrajkovala glađu ispred Agencije za restituciju zbog rodne kuće u Tolstojevoj 35, u kojoj danas živi Ružica Đinđić, tražila je od suda iseljenje Đinđićeve udovice.

 

Ujedno je zapretila da će se, ukoliko joj kuća ne bude vraćena, dići u vazduh, jer više, kako kaže, nema od čega da živi.

 

– Penzija mi je 18.000 dinara, a računi premašuju 30.000. Na Dedinju imam očevu kuću vrednu bar 2,5 miliona evra, a ja umirem od gladi. Ako državu nije briga za pravdu, onda ću da se dignem u vazduh, pa neka me nema – kaže ona za “Novosti”.

Advertisements

 

Zato se obratila Prvom osnovnom sudu u Beogradu i zatražila sprovođenje izvršne pravosnažne presude iz 1998, kojom je ondašnji Drugi opštinski sud u Beogradu naložio da se njoj i bratu Rajku Đekiću, kao vlasnicima kuće, dvorišta i voćnjaka, omogući uknjižba. Sud je tada naložio Opštini Savski venac, koja je raspolagala vilom, da je napusti.

 

Tatalovićeva i Đekić su se uknjižili 1999, a izvršenje presude trebalo je da se sprovede 2002, ali se to nikada nije desilo. Država je uspela da ospori ovu uknjižbu, a u međuvremenu je kao vlasnik uknjižena Ružica Đinđić.

 

ESPRESO

Advertisements

error: