PENZIONERI: Ne tražimo Vučiću da nas voliš nego da nas ne pljačkaš!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svoj radni vek Snežana Šantić provela je radeći na fakultetu kao profesor. Status penzionera stekla je pre osam godina. Zbog uvođenja mera umanjenja penzija, kaže da joj je oduzeta poprilična suma novca.

 

“Za ove tri godine su mi uzeli više od 6.500 hiljada evra, a dobili smo dva puta po 5.000 dinara i ova povećanja. Dovoljno sam rečita, to je za mene strašno”, izjavila je Šantić.

Penzije se od novembra 2014. isplaćuju tako što su primanja između 25.000 i 40.000 dinara umanjena za 22 odsto, dok je iznos penzije veći od 40.000 dinara umanjen za 25 odsto. Takvu odluku iz Udruženja sindikata penzionera Srbije ne prihvataju.

 

“Pa to je iz ugla penzionera najgori mogući potez koji se dogodio”, kaže Gradimir Ivanić iz Udruženje sindikata penzionera Srbije.

Advertisements

 

Zeleno svetlo za ukidanje privremenih mera dao je MMF, uz konstataciju da su javne finansije poslednje tri godine stabilne. Međutim, iz Vlade su ocenili da bi vraćanje na staro značilo manja primanja za oko 80 odsto penzionera. Tim povodom, šef države je ranije rekao da MMF ne voli penzionere više od vlasti i da ukidanje mera predlažu iz nekih drugih razloga.

 

“Mi ne tražimo da oni nas vole, nema potrebe da nas voli, ali tražimo da nas ne pljačka, da ne oduzimaju naše banje, da vrate stvari na početak, ali to je sad za njih teško, jer taj zakon koji su oni doneli od nekoliko članova, šest članova mislim da ima, on je ustvari urušio sistemski Zakon o PIO fondu”, ocenio je Ivanić.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: