PATRIJARH: Prestolonaslednik Karađorđević treba biti naš kralj

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Patrijarh srpski Irinej služio je Svetu Liturgiju u Dvorskoj kapeli na Dedinju povodom Krsne slave Kraljevske porodice Karađorđević i tom prilikom uputio veoma jasne poruke o stavu Srpske pravoslavne crkve o mogućnosti da Srbija jednoga dana ponovo postane Kraljevina.

 

– Mi želimo Kraljevskoj porodici Karađorđević da im Gospod podari onu ulogu i onu čast koju su imali njihovi veliki preci. Naš narod je navikao da bude vođen od svetih i čestitih ljudi. Neka Gospod blagoslovi naš Kraljevski Dom, našu Kraljevsku dinastiju, da nastave onu misiju koju je počeo veliki Karađorđe koga su nasledili njegovi potomci – na čijem ste sada čelu danas Vi Vaše Kraljevsko Visočanstvo (Prestolonaslednik Aleksandar) i neka bi dao Gospod da to ne bude samo danas nego i u budućnosti. Naš narod dobro kaže: Bog na nebu, Kralj na zemlji” poručio je Patrijarh srpski Irinej.

Advertisements

 

Obraćajući se Prestolonasledniku Aleksandru patrijarh srpski Irinej istakao je da je želja i molitva Crkve da Sveti Apostol Andrej Prvozvani bude zaštitnik Kraljevskog doma i Kraljevske porodice:

– Da Vaš dom i Vaša porodica traju koliko traje i naš narod. To je želja našega naroda, to je želja Crkve i molimo se Gospodu da to tako i bude…” – rekao je Patrijarh Irinej.

 

ALO.RS

 

Advertisements

error: