PATRIJARH IRINEJ: Žene u Srbiji samo da rađaju decu i da ćute to im je posao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Dužni smo da obnovimo naš narod i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božjem blagoslovu i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali. Teško je nabrojati sva stradanja Srba u Bosni, Hercegovini, Lici, Dalmaciji, gde su nestajala cela sela – rekao je patrijarh Irinej za list Alo i naveo da se nedavno u Šibeniku nije suzdržao da ne kaže svoje mišljenje o tome.

 

– Nisam mogao a da ne kažem da je SPC čekala godinama izvinjenje rimokatolika i da ga nikad nismo čuli, i da ga verovatno nećemo ni ćuti. A mnoge ideje i dalje su žive i to je tragedija i naša i njihova. Narod koji stvara istoriju na zločinima, krvi drugih naroda, on nema budućnost.

Advertisements

Od nas se očekuje da ne izgubimo dušu, ako smo izgubili mnoga tela, moramo sačuvati dušu. Da ne činimo ono što neprijatelj želi da činimo. Volimo svoju otadžbinu, gde god žive Srbi, to je Srbija, pa bilo da su u Bosni, u Crnoj Gori ili na drugim mestima. Braći iz Republike Srpske kažem – čuvajte Republiku Srpsku i onog koji danas vodi narod Srpske, to je jedini način da srpstvo opstane – završio je patrijarh.

 

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: