Partizan dobija kaznu zbog rasizma navijača

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zbog skandiranja navijača i izazivanja prekida meča na “karađorđu” protiv Vojvodine (3:2), nema sumnje, Partizanu preto žestoka kazna.

Situacija je još teža jer su crno-beli zbog istog delikta 2017. kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama.

 

“Grobari” su u nedelju skandirali : “pola Mađar, pola ustaša” što se tretira kao rasistički ispad. Utakmica je prekinuta, pa je nastavljena nakon skoro 15 minuta.

Predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović potvrdio je da zbog ponavljanja prekršaja Partizanu prete teže sankcije.

 

Derbi bez “grobara”

Advertisements

Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja.

Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije

 

– Utakmicu nisam gledao, ali sam čuo da je ona bila dugo prekinuta zbog pogrdnih skandiranja. Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju – rekao je za Telegraf Stevanović.

 

IZVOR: Telegraf/Informer

FOTO: StarSport

Advertisements

error: