PAO ZBOG GADAFIJA! Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi je uhapšen!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi jutros je priveden na razgovor u policiju, zbog istrage u vezi finansijskih neregularnosti tokom njegove izborne kampanje 2007. godine.

 

Sarkozijev advokat nije bio dostupan za komentar.

Sudski izvor, koji je direktno upoznat s slučajem, rekao je za AP da je Sekrozi zadržan u pritvoru u policijskoj stanici i Nanteru, zapadno od Pariza.

Izvor američke agencije tražio je da ostane anoniman jer nema ovlašćenja da javno govori o tom predmetu.

 

Sarkozi i njegov bivši šef osoblja negiraju bilo da su bilo šta pogrešno uradili u slučaju, koji je uključivao finansiranje njegove pobede na predsedničkim izborima 2007. godine.

Advertisements

Iako se istraga vodi od 2013. godine, slučaj je popularizovan tri godine kasnije kada je francusko-libanski biznismen Zijad Takijedin rekao za istraživački sajt “Medijapart” da je isporučio Sarkoziju i njegovom bivšem šefu osoblja kofere iz Libije u kojima se nalazilo pet miliona evra u kešu.

 

Tokom 2014. godine, francuska televizija France-3, podigla je buru pošto je emitovalo audio-snimak razgovora sa Muamerom Gadafijem. Pokojni libijski vođa tvrdio je da je 2007. finansirao predsedničku Sarkozijevu kampanju.

“Ja sam ga napravio predsednikom”, rekao je Gadafi u intervjuu 2011.

Nikola Sarkozi je bio predsednik Francuske između 2007. i 2012. godine.

 

Kurir.rs/ Express.co.uk

Advertisements

error: