PAO AVION U ETIOPIJI! Među 157 poginulih i srpski državljanin

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54), kako se sumnja, jedan je od 157 ljudi koji su danas poginuli kada se Boing 737 kompanije “Etiopijen erlajns” srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi.

 

Vdović je bio zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN.

Njegova sestra Ljiljana Vdović kaže da još nije potvrđeno njegovo ime.

 

– Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on – rekla je Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebalo da otputuje za Najrobi na poslovni sastanak.

 

Bio je humanitarac, borio se protiv gladi u svetu, a imao je ogromno iskustvo i 23 godine rada u inostranstvu. Naime, pre toliko vremena je Đorđe započeo svoj rad u UN (Svetski program hrane).

Advertisements

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

Mnogi njegovi poslovi uključuju i rešavanje kriznih situacija u zemljama Bliskog Istoka, poput Avganistana i Liberije. Njegov poslednji projekat bio je obezbeđivanje jako hranjivih biskvita u jednoj fabrici u Avganistanu.

 

Svaki odmor koristio da poseti Srbiju

Svaki odmor Đorđe bi koristio da dođe u Srbiju i poseti prijatelje i porodicu. Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovek.

 

Podsetimo, Avion etiopijske avio-kompanije srušio se kod grada Bišoftu, na jugoistoku te zemlje. Letelica je bila na letu za Najrobi u Keniji, a u nesreći je poginulo 149 putnika i 8 članova posade.

 

TELEGRAF.RS

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: