PALANKA: Vučićevi ljudi otimaju odbornike opozicije, upadaju im u kuće, prete, ovde je vanredno stanje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je organizovala grupu od 30, kako se navodi, batinaša koji u Smederevskoj Palanci maltretiraju i prete odbornicima opozicije u tom gradu, nakon što je podneta inicijativa za smenu vlasti u lokalnom parlamentu.

 

Opozicija, koju čine DS, Srpski pokret obnove, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Jedinstvena Srbija i samostalni odbornici, predali su 22. juna 29 potpisa od ukupno 49 odbornika, čime su zatražili smenu lokalne vlasti.

“Prema saznanjima na terenu, svim ovim prljavim radnjama rukovodi Branko Malović, član Izvršnog odbora SNS”, navodi DS.

Poslanik DS iz Smederevske Palanke Radoslav Milojičić Kena izjavio je Kuriru da su u gradu pojavilo grupa od oko 30 batinaša nakon što su odbornici opozicie zatražili smenu lokalne vlasti koju vodi SNS.

“Grupa od 30 batinaša koji svakodnevno prete, upadaju ljudima u kuće i radnje. Jedna odbornica je na kratko oteta, a drugi odbornik je maltretiran i polivan vodom. Pet prijava od strane odbornika je podneto policiji koja ne reaguje i samim tim odobrava ove postupke. U gradu je trenutno prisutno oko 10 batinaša, a povremeno im dođe pojačanje na čelu s Malovićem. Reč je o ljudim iz Šapca, Beograda i Pančeva”, rekao je Milojičić.

Advertisements

DS je u saoštenju navela da su uručeni otkazi ljudima koji u opštini rade i po 25 godina a istovremeno su sakrivani svi pečati.

Ta stranka je dodala da su s tim saznanjima upoznati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Sednica na kojoj će se odlučivati o smeni lokalne vlasti u Smederevskoj Palanci zakazana je za četvrtak, 6. jul.

“Usled otvorenih pretnji da će fizički zabraniti ulaz u zgradu Opštine pozivamo sve medije da u četvrtak u 10 časova budu na sednici u Smederevskoj Palanci.

Opozicija je podnela zahtev policiji da u četvrtak bude prisutna na sednici kako bi omogućili nesmetan rad odbornicima ali izražava sumnju u njenu spremnost da ispuni svoju dužnost nakon što se po ko zna koji put pretvorila u pomoćni servis batinaša.

“Pozivamo javnost i nadležne organe da se suprotstavi nasilju režima koje je ugrozilo sve demokratske i civilizacijske tekovine koje je Srbija teškom mukom dostigla”, dodaje DS.

Ovim povodom oglasila se i SNS. U saoštenju naprednjaka je navedeno da “DS još jednom, u svom oprobanom maniru, najbezočnije slagala građane Srbije”.

(Kurir.rs/Beta)

Advertisements

error: