Pada sneg, sa njim i ukrasi, gradonačelnik tvrdi – opet su vandali umešali prste

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Drugi veći sneg ove zime u Srbiji. U prvom okršaju putara sa padavinama, izgubili su zbog, kažu, loše procene meteorologa. Ni ove godine, po tvrdnjama beogradskih čelnika, prognoza nije briljirala, ali su sada spremni da zasuču rukave i upale sva vozila koje imaju. Ipak, priznaju unapred, problema će biti.

 

O jednom izlasku sa autoputa juče su brujale društvene mreže, jer pre autora ovog snimka na isključenju za Gornji Milanovac, očito nije prošla nijedna grtalica. Danas, međutim, u Putevima Srbije tvrde da su zbili redove i da spremno čekaju nove padavine.

“Trenutno na terenu postoji 1.200 vozila i mašina specijalizovanih za čisćenje snega i 2.200 ljudi koji su raspoređeni na 200 punktova na teritoriji Republike Srbije”, kaže Dragan Pavković iz Puteva Srbije.

 

Trećina putarskih snaga biće angažovana na teritoriji Beograda, koji drugi veći sneg ove godine dočekuje kao vanrednu situaciju, sastankom posebnog štaba za funkcionisanje grada u snežnim uslovima. Obećavaju gradski oci da će dati sve od sebe, ali problemi u saobraćaju su, kažu, neminovni bez obzira na pripremu.

“Ako govorimo o dvomilionskom gradu, ako govorimo o tome da u određenim delovima dana imamo jako veliki broj automobila, možda i 100.000 automobila, sigurno da je da ćemo u tim trenucima, kada uz to imamo i velike padavine, imati problema uvek. Tada je vrlo teško da grad funkcioniše kao da nemamo problem”, rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić.

 

Prvi čovek grada apeluje i na građane da budu kooperativni u vanrednim okolnostima, a posebno da paze gde parkiraju, jer postoji opasnost da pod težinom snega padne i po koje drvo. Svako malo kad zaveje, prekida se zimska idila i u jednom od najlepših gradskih parkova, gde novogodišnji ukrasi padaju sa prvim pahuljama.

Advertisements

 

Kako koji veći sneg u Beogradu padne, nakrive se i ukrasi u Tašmajdanskom parku. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u više navrata je za oštećenja optuživao huligane – kako je rekao, “organizovano zločinačko udruženje”. Da li to sneg inspiriše vandale, ili su pak, ukrasi pali jer su nedovoljno kvalitetni da izdrže težinu snega?

Vesićev nadređeni drži stranu svom zameniku. Gradonačelnik tvrdi – opet su vandali umešali prste.

“U ovom trenutku imam informaciju da je jedan ukras pao u Tašmajdanskom parku, a da su čuvari videli da su se neki kačili na taj luk i da je to bio razlog pada”, rekao je Radojičić.

 

N1: Prostor je pod video-nadzorom. Da li imamo snimak?

“Nemamo snimak, ali čuvari koji se nalaze u parku su dali tu informaciju”, kaže gradonačelnik.

N1: Da li je čudno da huligani funkcionišu samo kada padne sneg?

“Ja ne nalazim korelaciju između te dve stvari, rekao je Radojičić.

N1: Bilo je sredinom decembra, krajem decembra, sada krajem januara, baš kada je padao veliki sneg.

“Ja mislim da je to slučajnost”, kaže Radojičić.

 

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: