PACOLI POTVRDIO! NAJNOVIJA VEST – Madagaskar upravo priznao nezavisno Kosovo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je Madagaskar priznao nezavisnost Kosova.

 

Pacoli je na Tviteru objavio da se to dogodilo na marginama Ministarske konferencije Međunarodne organizacije Frankofonije u Parizu.

“Kosovo prihvata prijateljstvo koje su nam ukazali predsednik, Vlada i narod Madagaskara. Produbićemo naše odnose”, naveo je Pacoli koji je potom istu stvar tvitovao i na francuskom jeziku.

Zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi je takođe tvitovao da je Madagaskar priznao nezavisnost Kosova.

Advertisements

 

Prištinski mediji su istovremeno objavili faksimil verbalne note Gvineje Bisao o priznanju Kosova, koju je potpisao tadašnji, sada pokojni, predsednik države, 2011, kao i fotografiju tadašnje zamenice ministra spoljnih poslova Kosova Vljore Čitaku dok prima tu notu.

Inače, prva država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države je Surinam, koji je tu odluku doneo 27. oktobra 2017. godine.

 

Nedavno su mediji na Kosovu objavili i da je Priština ažurirala spisak zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, a sa kojeg su uklonjene Nigerija i Uganda “čiju pisanu notu o priznanju Priština nikad nije dobila”.

 

Izvor: B92

Advertisements

error: