PA, ZAR OPET BRAT PREMIJERA! Brat Ane Brnabić vlasnik firme koja posluje sa državom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mandatarka Ana Brnabić odbacila je navode o mogućem sukobu interesa jer je njen rođeni brat direktor firme Aseko koja konkuriše za državne poslove u Srbiji.

 

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pitao je mandatarku u Skupštini da li je u sukobu interesa ako angažuje tu firmu da radi za Vladu Srbije.

Brnabić je istakla da je ona kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražila mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije o tome, a da su oni u mišljenju naveli da nema sukoba interesa.

Prema njenim rečima, preporučeno joj je da kada na tenderu eventualno pobedi firma u kojoj je njen brat, dostavi dokumentaciju kako bi oni uradili dodatne procene o tome kako je tender sproveden.

Advertisements

“To je međunarodna kompanija sa regionalnim centrom u Beogradu i zapošljava više od 500 inženjera. Ta kompanija ima ozbiljne i striktne antikorupcijske mere ako se u bilo kom trenu pokaže da su imali bilo kakav konflikt interesa, a posebno u saradnji sa javnom upravom i institucijama. Sa dve strane smo zaštićeni zakonima Srbije i Agencije za borbu protiv korupcije i samim tržištem”, istakla je Brnabić.

Istakla je da će se apsolutno pridržavati slova zakona i odgovarati na sva pitanja koja su, kao i ovo o njenom bratu, legitimna.

Brnabić je, međutim, napomenula i da njen brat ima 44 godine, dvoje dece i odvojen život od njenog i da ako je izaberu za premijerku ne treba da znači da on mora zbog toga da da otkaz.

 

n1 srbija

Advertisements

error: