OVO VIŠE NIJE ŠALA! Demonstranti u Beogradu pokušali da upadnu u Vladu i zgradu RTS-a!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekoliko hiljada građana okupilo se na skupu pod nazivom “Protest protiv diktature”. Građani su protestovali jer su, kako kažu, nezadovoljni rezultatima izbora. Pojedinci su Skupštinu i Vladu gađali jajima. Povorka je išla od Skupštine, ka Trgu, zatim Svetogorskom do RTS, pa ka Vladi, RIK-u i ponovo ka Skupštini. Protesti i u Novom Sadu i Nišu.

 

Jedan od učenika se preko megafona obratio okupljenima i pozvao ih da sutra u 18h ponovo dođu na isto mesto i organizuju novi proteste.

Ispred Skupštine su se dogodili samo manji incidenti. Naime, jedna grupa je gađala policajce flašama i jajima, i pokušali su da priđu stepenicama. Policija nije reagovala. Građani su policiji vikali da brani narod.

Saobraćaj u centru grada je usporen, u pojedinim ulicama i zaustavljen.

Nekoliko jaja je poletelo i ka vratima Vlade Srbije.

Kako saznaje N1, jedan policajac ispred RTS se požalio da je pogođen kamenicom.

Građani, uglavnom studenti, organizovali su se preko društvenih mreža, a kako je navedeno na njihovoj Fejsbuk stranici, protest nema ekipu koja je vodi.

Advertisements

Za sada nema većih incidenata, tu je je i policija. Kako javlja naš reporter, porušen je mali deo ograde pored plakat koji su stajali ispred Skupštine, na početku skupa. Pojedinci su gađali parlament jajima.

Organizatori pozivaju građane da nastave sa protestima, i da je to “prva bitka u ratu za bolju budućnost”.

Ništa se ne rešava za jedan dan, a pogotovo ne diktatura, poručuju organizatori na Fejsbuku. Oni su, takođe, zamolili ljude da u mnajim mestima organizuju slične događaje uz pomoć društvenih mreža.

Prema podacima policije desetina osoba pokušalo je da upadne u zgradu RTSa i Vladu Srbije.

 

N1

Advertisements

error: