OVO NAM NIJE TREBALO! SRBIJA POTPISALA – Naša vojska biće poslata na ratište u Siriju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vojska Srbije želi da učestvuje u operacijama uklanjanja mina u Siriji, uključujući i grad Palmiru, ali trenutno za to nema kapaciteta, rekao je ministar odbrane Srbije Zoran Ðorđević u Moskvi.

 

Ruska agencija Tass je ranije prenela da je ministar Ðorđević, posle sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom, na marginama Šeste moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, potvrdio spremnost VS da učestvuje u razminiravanju u Siriji.

U Ministarstvu odbrane Srbije za Tanjug su precizirali da je Ðorđević, na pitanje ruskih novinara da li je sa Šojguom razgovarao o razminiranju u Siriji, rekao da srpska vojska ima dobru volju, ali da trenutno za to nema kapacitete.

Advertisements

– Izrazili smo dobru volju, ali u ovom trenutku mi nemamo kapacitet i iskustvo da u tome učestvujemo. Međutim, spremni smo da idemo na obuku i da se potom uključimo, a to je preliminarno 2018- rekao je Ðorđević.

Kako je prenela ruska agencija, neophodno je, prema Ðorđevićevim rečima, postarati se da srpske i ruske oružane snage budu zajednički predstavljene u međunarodnoj areni.

Ruski ministar odbrane je tokom konferencije, u razgovoru sa Ðorđevićem, izjavio da Moskva i Beograd potvrđuju zainteresovanost za razvoj saradnje u vojnoj i vojnotehničkoj sferi.

– Naši redovni sastanci potvrđuju još jednom našu posvecćenost unapređenju saradnje koja je uspostavljena i uspostavlja se među nama kako u vojnoj tako i u vojno-tehničkoj sferi- rekao je Šojgu, a prenosi Sputnjik.

TANJUG

Advertisements

error: