OVO JE ZA OTKAZ! – ZORANA MIHAJLOVIĆ duguje 40 miliona dinara za porez!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Njeno ministarstvo je jedino koje nije izmirilo svoje obaveze, dok drugi ministri, bar prema zvaničnim podacima, redovno plaćaju račune državi.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu Zorana Mihajlović, duguje skoro 40 miliona dinara na ime neplaćenih poreza.

Prema podacima Uprave javnih prihoda Grada Beograda, Direkcija za vodne puteve, koja je u sastavu Zoraninog ministarstva, na kraju prošle godine upisala je višemilionski dug zbog neplaćenog poreza na imovinu, ali i neplaćenih lokalnih komunalnih taksa i naknada za korišćenje građevinskog zemljišta. Iako je ministarka Zorana Mihajlović juče po drugi put ponela laskavu titulu reformatora godine, njeno ministarstvo je jedino koje nije izmirilo svoje obaveze, dok drugi ministri, bar prema zvaničnim podacima, redovno plaćaju račune državi.

Advertisements

Na listi poreskih dužnika, pored Ministarstva građevinarstva, s milionskim poreskim dugom nalaze se i Crveni krst Srbije – 44.440.800 dinara, ali i FK Crvena zvezda – 31.768.691 dinar.

U FK Crvena zvezda rekli su nam da će sve dospele obaveze izmiriti u narednom periodu, dok su nam u Crvenom krstu objasnili da su neprofitna organizacija i da zakonom o finansiranju nije predviđen nijedan izvor iz kojeg bi se obezbeđivala sredstva za plaćanje obaveza. Jedino ministarka Mihajlović do zaključenja ovog broja nije odgovorila na naša pitanja.

 

D. T. – V. S.

Advertisements

error: