OVO JE TEMA ZA MEDIJE! – Mladi srpski matematičari pokorili MOSKVU, dolaze medalje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na drugoj Međunarodnoj olimpijadi metropola, održanoj u Moskvi od 4. do 8. septembra, ekipa grada Beograda osvojila je drugu ekipnu nagradu na glavnom takmičenju u konkurenciji 36 ekipa iz 26 zemalja sa četiti kontinenta.

Na “blic takmičenju” održanom prvog dana, ekipa je proglašena za jednog od pet pobednika. Osim ekipnih nagrada, svi naši mladi talenti istakli su se i pojedinačno, pa će u Beograd doneti i posebna priznanja, u skladu sa predmetom koji im najviše ide od ruke.

Zlatna medalja za vrsnog matematičara našla se u rukama Alekse Milojevića, koji je samim tim podelio i prvo mesto, dok je njegov drug Pavle Martinović osvojio srebrnu medalju.

Advertisements

Dve zlatne medalje iz fizike, dodeljene Marku Medvedevu i Igoru Medvedevu, identične su kao i likovi ovih blizanaca.

Da Srbija ne mora da brine o kvalitetu svog IT sektora pokazali su Aleksa Milisavljević, koji se iz Rusije vraća sa srebrnom medaljom, i Momčilo Topalović, osvajač bronzane medalje.

Ravnoravno sa drugarima stoji i jedina mlada dama, odlična hemičarka Jelena Ilić, koja je na takmičenju osvojila bronzanu medalju, baš kao i njen kolega Mihailo Milošević.

Ekipu grada Beograda činilo je ovih osam učenika Matematičke gimnazije.

Vođe ekipe bili su profesori Matematičke gimnazije Ivana Vuković, magistar Ivan Stanić i dr Sonja Čukić.

IZVOR: BLIC.RS

Advertisements

error: