OVO JE STVARNO BRUKA! – Za 15 dana renoviranja, okrečen samo jedan toalet na Infektivnoj!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Početkom meseca je u nekoliko medija najavljen početak renoviranja HIV odeljenja Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije. To je obradovalo pacijente i osoblje, jer je odeljenje već decenijama ruinirano.

 

Ipak, 15 dana od objavljivanja početka „užurbanih radova“, aktivisti udruženja AS Centar za podršku obolelima od HIV-a i AIDS-a su posetili pacijente i uverili se da osim jednog okrečenog toaleta, ništa nije urađeno.

Od pacijenata su saznali da već nedelju dana majstora nema, a da su im posle nekoliko dana korišćenja okrečenog toaleta ponovo zabranili da ga koriste na njemu postavili obaveštenje da su radovi u toku.

“Klinički centar Srbije je navodno pokrenuo renoviranje. Međutim, oni su okrečili samo jedan WC, koji je već bio okrečen i na tome se stalo. Sada kada smo se opet obratili medijima i ukazali na taj problem imamo oprečne informacije da je počelo renoviranje. Međutim navodno će se renovirati smao pola odeljenja, a onda dobijemo informacije da neće ni pola, nego samo jedna soba. Zaista je situacija u unutra neizdrživa”, kaže za N1 Đurica Stankov, direktor udruženja AS centar i pacijent HIV odeljenja Infektivne klinike.

Advertisements

Televiziji N1 je omogućeno da snimi samo eksterijer odeljenja i razgovor sa pacijentom.

Raniji pokušaji N1 da izveštava o stanju na HIV odljenju bili su onemogućeni.

U Centru AS podsećaju da je pre dve godine odeljenje renovirano, odnosno promenjeni su prozori i vrata, ali ne više od toga. Renoviranje je obustavljeno nakon obnove dva boksa za pacijente u dnevnoj bolnici, jer je došlo do totalnog urušavanja zidova. Podsećaju i da tragovi vlage i oljuštenog maltera postoje na svim unutrašnjim zidovima, mada su najvidljiviji ispod prozora.

Stankov iz Centra AS kaže i da Klinički centar Srbije nije učinio gotovo ništa da ovo stanje promeni. Podseća da su zamena prozora i vrata i renoviranje ambulante finansirani od strane Globalnog fonda za borbu protiv AISDS-a, zajednička prostorija za pacijente je urađena zahvaljujući volonterskom radu i dobroj volji.

 

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: