OVO JE SRPSKA PAMET! – ALEKSA KONSTATINOV pobedio 1000 matematičara sveta!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na 56. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, održanoj na Tajlandu, Kikinđanin Aleksa Konstantinov osvojio je zlatnu medalju.

 

Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo članovi tima iz Srbije sa osvojene četiri medalje – zlatnom, srebrnom, dve bronzane i dve specijalne pohvale, bili među najboljima.

 

Kikinđani su s razlogom ponosni na svog Aleksu. U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji. A put do zlatne medalje na Matematičkoj olimpijadi Aleksa je zapravo započeo u kikindskoj Osnovnoj škola „Sveti Sava“, kada ga je matematika očarala.

Advertisements

 

„Moja ljubav prema matematici započela je još u osnovnoj školi, a tu ljubav razvijala je profesorka Desanka Čepelnik. Puno je radila na mom uspehu, postavila je prave temelje mog znanja i zbog toga sam joj neizmerno zahvalan“, priča nam Aleksa.

 

Predan rad u beogradskoj Matematičkoj gimnaziji, uz veliku podršku i podstrek profesora, doneo je , pre svega Aleksi i njegovoj porodici, veliko zadovoljstvo i oficijelne nagrade. Pripreme za samo takmičenje su konstantne, to kako kaže Aleksa, nije obaveza – već ljubav prema matematici.

 

(Izvor: Dnevne.rs)

Advertisements

error: