OVO JE SRPSKA PAMET! – ALEKSA KONSTATINOV pobedio 1000 matematičara sveta!

Podeli vest sa drugima!
  • 7.4K
    Shares

Advertisements

Na 56. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, održanoj na Tajlandu, Kikinđanin Aleksa Konstantinov osvojio je zlatnu medalju.

 

Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo članovi tima iz Srbije sa osvojene četiri medalje – zlatnom, srebrnom, dve bronzane i dve specijalne pohvale, bili među najboljima.

 

Kikinđani su s razlogom ponosni na svog Aleksu. U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji. A put do zlatne medalje na Matematičkoj olimpijadi Aleksa je zapravo započeo u kikindskoj Osnovnoj škola „Sveti Sava“, kada ga je matematika očarala.

Advertisements

 

„Moja ljubav prema matematici započela je još u osnovnoj školi, a tu ljubav razvijala je profesorka Desanka Čepelnik. Puno je radila na mom uspehu, postavila je prave temelje mog znanja i zbog toga sam joj neizmerno zahvalan“, priča nam Aleksa.

 

Predan rad u beogradskoj Matematičkoj gimnaziji, uz veliku podršku i podstrek profesora, doneo je , pre svega Aleksi i njegovoj porodici, veliko zadovoljstvo i oficijelne nagrade. Pripreme za samo takmičenje su konstantne, to kako kaže Aleksa, nije obaveza – već ljubav prema matematici.

 

(Izvor: Dnevne.rs)

Advertisements