OVO JE SRBIJA DANAS! Počeo je da se prodaje i hleb na kriške za po pet dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Društvenim mrežama širom Srbije neverovatnom brzinom počela je da se deli fotografija na kojoj se vidi kako se hleb prodaje na kriške u jednoj pekari.Neki od zgranutih komentara bili su i “Dokle smo stigli”, “Kako smo ovo dopustili”, “Nemamo ni za ceo hleb”, i tome slično.

Cena jedne kriške, kako se vidi na fotografiji je pet dinara.

Ipak, ovo nije prvi put da se ovakve fotografije šeruju na društvenim mrežama. Tako se prošle godine dosta pričalo o trešnjama koje su se prodavale na komad, odnosno za četiri dinara.

Advertisements

Slično tome, poslednjih godina u Kraljevu, zbog veoma slabe platežne moći stanovništva, drva i ugalj se sve više prodaju u džakovima, pa tako kilogram cepanica košta 12 dinara, a najjeftinijeg uglja 15 dinara.

Kako objašnjava Nemanja Todorović, jedan od vlasnika prodavnice zdrave hrane u centru, takve scene su postale svakodnevne u njegovoj radnji.

“Jednog dana je gospodin ušao u radnju i pitao koliko košta jedna bombona. Rekao sam mu da je njena cena pet dinara, sugrađanin je tražio samo jednu, a onda sam mu poklonio još dve bombone i dugo sam posle toga bio bez teksta”, priča vlasnik prodavnice zdrave hrane.

 

KURIR

Advertisements

error: