OVO JE SRAMOTA! – Srbija Sorošu prodala kompanije IMLEK, BAMBI i KNJAZ MILOŠ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kontroverzni biznismen i mađarski milijarder, Džordž Soroš, kupio je “Danube Foods Group” u čijem vlasništvu su “Imlek”, “Bambi”, “Knjaz Miloš”, “Subotička mlekara”, prenose domaći mediji.

 

Saopšteno je danas da je firma “Mid Europa Partners” kupila “Danube Foods Group” u čijem vlasništvu su srpske kompanije “Imlek”, “Mlekara Subotica”, “Bambi” i “Knjaz Miloš” kao i mlekare u vlasništvu “Imleka” u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Nezvanični vlasnik najvećeg investicionog evropskog fonda “Mid Europa Partners” je kontroverzni biznismen i najbogatiji Mađar, Džordž Soroš.

“Mid Europa Partners” je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, “Mid Europa Partners” je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR), piše “Blic”.

Advertisements

Podsetimo da je “KKR” fond, pored “SBB-a”, sada vlasnik i ekskluzivnog partnera “CNN-a” za Balkan, “N1″ televizije. Vlasnik “KKR” fonda i “N1″ televizije je bivši direktor CIA, Dejvid Petreus. Sredinom 2011. godine u medijima se spekulisalo da će “Mid Europa Partners” preko “SBB-a” kupiti udeo u Mitrovićvoj “Pink Media Group”.

Podsetimo još da je Džordž Soroš odigrao ključnu finansijsku ulogu u stvaranju televizije “B92″ za vreme režima Slobodana Miloševića. Kada je Soroš povukao svoj kapital iz “B92″, televizija je prodata Grcima.

Džordž Soroš je mađarski Jevrejin rođen 1930. u Budimpešti, a obogatio se berzanskim spekulacijama. Političko delovanje širom sveta uglavnom je usmeravao preko Fonda za otvoreno društvo, osnovanog 1979. godine. Kako se priča, Soroš finansira i organizacije poput “Hjuman Rajts Voč”, Radio “Slobodna Evropa”, “Fond za otvoreno društvo” u Srbiji, Veslija Klarka, Džordža Buša Seniora, Međunarodni tribunal u Hagu, a od domaćih političara, najveći uticaj je imao na predsednika LDP-a, Čedomira Jovanovića, i članove njegove partije, pisao je ranije list “Alo”.

Soroš sebe predstavlja kao velikog filantropa. “Vašington Tajms” je ranije pisao da upravo Soroš stoji iza finansiranja kampanja za legalizaciju marihuane u SAD. Vlada Ugande ga je optužila da finansira legalizaciju prostitucije u toj državi.

Teleprompter

Advertisements

error: