OVO JE PREVIDVNO! – 20,000 građana na otvorenom koncertu violina i filharmonije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Izvođenjem uvertire opere „Karmen“ Žorža Bizea otvoren je dugoočekivani besplatni koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, u Bloku 13, na Novom Beogradu, a specijalni gost bio je čuveni dirigent Zubin Mehta.

 

Koncert je održan između ŠC „Ušće“ i Palate „Srbija“ na kome se planira izgradnja buduće zgrade Beogradske filharmonije. Više od 20.000 ljudi dolazilo je još juče tokom dana kako bi zauzeli svoje mesto na travnjaku ispred pozornice. Mnogi od njih nosili su stolice na rasklapanje i prostirke a neki su slušali muziku ležeći na travi.

Advertisements

Oni su uživali uz Hačaturijanovu „Igru sablji“, Vagnerovu „Valkiru i mnoge druge kompozicije među kojima je i filmska muzika iz čuvenog serijala „Ratovi zvezda“.
– Mi smo Beogradska filharmonija, sviramo za vas, uživajte – rekao je novi šef dirigent Filharmonije Gabrijel Felc.

Podsetimo, o numerama koje će biti izvedene odlučivala je publika glasanjem za kompozicije koje želi da čuje, a na kraju spektakla nastupio je čuveni Zubin Mehta koga je publika burno pozdravila oko 21.30 časova. Usledio je bis u kojem je filharmonija odsvirala „Marš na Drinu“ Stanislava Biničkog, a zatim i još jedan bis u kojem su posetioci imali priliku da se osećaju kao da su na koncertu u Bečkoj filharmoniji, koja svake godine svoj nastup 1. januara završava uz Štrausovu muziku.

N. G.

Advertisements

error: