OVO JE OPASNO! – SVETSKI MEDIJI: Predsednik Vučić menja Ustav Srbije i briše KOSOVO!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Radio Slobodnu Evropu da želi da otvorim društveni dijalog o Ustavu i odnosu prema Kosovu i Metohiji i regionu.

Odgovarajući na pitanje da li njegove reči nakon polaganja zakletve, da treba povesti unutrašnj dijalog o Kosovu i odreći se mitskog pristupa znače da će biti donete nove odluke kad je Kosovo u pitanju, Vučić je rekao da stav Srbije mora biti usaglašen sa životnim problemima, sa problemima Srba na KiM i s pravima države Srbije.

„Ali da zaboravimo da smo mi jedini koji odlučuju. Da znamo kakva je uloga Albanaca. Da stvari postavimo u racionalnu ravan, na nacionalni nivo i da na takav način o tome razgovaramo. Vi ste dobro primetili neke od najvažnijih stvari o kojima sam juče govorio, i mislim da tu raspravu hrabro otvorim, bez obzira što znam da će da se opet pojave neki geniji koji će da mi drže tablu ‘izdajnik'“, kazao je on.

Advertisements

Vučić predlaže da se o promeni Uslova sedne i razgovara.

„Ne mogu da vam govorim konkretno. Želim da otvorimo društveni dijalog koji će da traje tri meseca, šest meseci iI o jednoj i o drugoj temi. I o Ustavu i o našem odnosu prema Kosovu i Metohiji, i o našem odnosu prema regionu itd”, rekao je novi predsednik Srbije.

“Hajde da sednemo da razgovaramo, ako možemo da razgovaramo. Ako možemo da se dogovorimo, mi smo nešto uradili za svoju zemlju. Ako propadne, znači da smo još jednom više brinuli o zemlji svojih dedova nego o zemlji svoje dece”, dodao je on.

Vučić navodi da bi u tom dijalogu koji bi trebalo da precizira koji su ciljevi Srbije i gde je njeno mesto u budućnosti, učešće bi trebalo da uzmu svi relevantni faktori u društvu, stranke, verske zajednice, civilno društvo, nevladin sektor.

IZVOR: DANAS / SRBIN.INFO

Advertisements

error: