OVO JE DOBAR PREDLOG! ZUKORLIĆ: Zabraniti mladima kladionice i kocku!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — U Skupštinu Srbije stigao je Predlog zakona o zabrani igara na sreću kojim Stranka pravde i pomirenja traži ukidanje kockarnica, klađenja, ali i igara na sreću.

 

Lider SPP Muamer Zukorlić kaže da su igre na sreću “profitiranje na tuđoj nesreći i slabosti”.

“U vremenu opšte moralne i demografske erozije u pogledu mortaliteta i migracija, nema spasa celokupnoj naciji ukoliko se ne pokuša uspostaviti tvrdo tlo u etičkom smislu, da se prosto pomogne mladim generacijama da imaju tvrdo tlo pod nogama i da znaju šta je dobro, a šta zlo”, kaže Zukorlić.

Zabrana ukidanja igara ne sreću i klađenja bio bi svetski presedan, smatraju priređivači koji posluju po zakonu.

Advertisements

Borjan Popović iz kompanije “Mozzart” ističe da bi tim rešenjem 15.000 ljudi direktno ostalo bez posla, kao i 100.000 onih koji su “indirektno oslonjeni na industriju”.

 

“Predlagač ove inicijative nije objasnio odakle bi nadoknadio 100 miliona evra koliko se godišnje slije u državnu kasu na ime svih fiskalnih i parafiskalnih nameta. To znači da bi ozbiljno bilo ugroženo, gotovo onemogućeno, državno finasiranje sporta, humanitarnih i socijalnih organizacija kao i lečenje retkih bolesti. Osim toga, kompletno priređivanje igara na sreću prešlo bi na crno tržište”, navodi Popović.

 

Ukoliko predlog zakona ne prođe ni među poslanicima, Stranka pravde i pomirenja nudi drugu opciju – da kockanje bude izmešteno u posebne zone van naseljenih mesta.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: