OVO JE DNO DNA! Haradinaj i prijatelji Albanci hoće da kupe fabriku FRIKOM

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potencijalni kupac Gazmend Aziz Abraši ujedno je i kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Haradinajeve “Alijanse za budućnost Kosova”.

 

Albanac Gazmend Aziz Abraši uskoro bi, preko svojih veza u centralnoj Srbiji, mogao da postane novi vlasnik kompanije “Frikom”. Abraši je veliki prijatelj Ramuša Haradinaja i potpredsednik njegove “Alijanse za budućnost Kosova”, a kako Telegraf saznaje, ima veliku želju da spisku svojih firmi pridoda i srpskog giganta. Abraši je, inače, kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Haradinajeve “Alijanse”.

Sve do 2014. godine Abraši se nije bavio politikom, ali 11. maja pristupa “Alijansi” svog velikog prijatelja Ramuša Haradinaja.

– Smatram da u saradnji sa Haradinajem mogu više da doprinesem ekonomiji na Kosovu, jer sam već 25 godina biznismen koji pomaže ekonomski razvoj ove zemlje – rekao je Abraši tada.

Već je poslovao kao zastupnik srpskih firmi na Kosovu i Metohiji, a sada je rešio da postane i vlasnik jedne od njih, “Frikoma”. Tako bi, kao produžena ruka Ramuša Haradinaja, direktno poslovao u Srbiji.

Advertisements

Napominjemo i da je Gazmend sin Aziza Abrašija, dugogodišnjeg i poslednjeg direktora Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata olova i cinka “Trepča”, koji je zbog malverzacija u jugoslovenskom gigantu 1989. godine bio u zatvoru.

Za razliku od oca, Gazmend se trudio da poslednjih 25 godina izgradi čisto ime u poslovnom svetu, kao jedan od najistaknutijih kosovskih biznismena.

Međutim, mrlju na “besprekornu” karijeru stavlja slučaj sa privatizacijom hotela “Grand” u Prištini.

Prema navodima EULEKS-a, Abraši je, zajedno sa Dinom Asanijem, direktorom kosovske Agencije za privatizaciju, tražio mito od 4 miliona evra kako bi se privatizacija hotela odvijala nesmetano.

Abraši je negirao sve navode EULEKS-a, ali su oni ostali zabeleženi u dokumentarnom filmu “11 noževa”, snimljenom nakon spornog samoubistva Abrašijevog partnera Dina Asanija.

Ovo nije jedini slučaj u traženju mita za privatizaciju za koji su njih dvojica sumnjičeni.

Izvor:Telegraf.rs

Advertisements

error: