OVO ĆE ODUŠEVITI SRBE KOJE IDU U NEMAČKU: Evo šta dobijate ako ste više od 6 meseci tamo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zajednička izjava o namerama između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, kojom se reguliše procedura za direktnu zamenu vozačkih dozvola, stupila je juče na snagu, tako da će od sada srpske vozačke dozvole biti priznate u Nemačkoj bez polaganja dodatnog vozačkog ispita!

 

Ovaj sporazum važi za sve kategorije. Jedini preduslov je dugoročni boravak u drugoj zemlji, odnosno boravak od najmanje šest meseci u kontinuitetu, saopšteno je iz nemačke ambasade.

Advertisements

Do sada je za zamenu srpske vozačke u Nemačkoj bilo potrebno ponovno polagati vozački ispit, za šta su naši državljani morali da plaćaju po 1.000 evra, o čemu je Kurir ranije pisao.
Nedavno smo i prvi najavili da će ove godine srpske dozvole biti priznate u Nemačkoj, što je veliko olakšanje za više od 250.000 naših građana koji zvanično žive i rade u toj zemlji.

Ambasador Aksel Ditman je povodom potpisivanja sporazuma u Palati Srbije izjavio da ovaj sporazum predstavlja znatno olakšanje, kako za srpske državljane u Nemačkoj tako i za Nemce u Srbiji.

On pojednostavljuje svakodnevnu mobilnost u drugoj zemlji. Istovremeno, ovaj sporazum je još jedan znak dobre i bliske saradnje između Nemačke i Srbije, istakao je Ditman.

 

KURIR

Advertisements

error: