OVI NISU NORMALNI! – EPS ponovo šalje PREUVELIČANE račune građanima Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ugledavši januarski račun za struju brojni građani Srbije ponovo su se uhvatili za glavu!

Uprkos obećanjima Elektro privrede Srbije (EPS) da će biti obeštećeni svi oni koji su dobili nerealno visoke račune za decembar, ovih dana mnogi potrošači su se zaprepastili zbog još veće cifre za januar.

Iako je pojedinima za poslednji mesec u 2016. godini račun bio veći i za 100 odsto, očekivali su da se greška ispravi, međutim prevarili su se i o tom problemu obavestili redakciju “Alo!“

Milena Nešević (29) iz Beograda nadala se da će joj januarski račun za struja biti barem 2.000 dinara manji, ali je ostala šokirana kada je videla iznos za 2.000 dinara veći.

– Moj suprug i ja smo za decembar mesec dobili račun 9.700 dinara. S obzirom da se grejemo na struju očekivali smo veću cifru, ali smo se ipak iznenadili. Još veći šok je usledio kada smo dobili račun za januar u iznosu od 11.440 dinara, jer smo u poređenju sa istim periodom iz prethodnih godina plaćali najviše 8.500 dinara. Grejemo se, koristimo bojler, šporet i palimo mašinu u satima jeftine struje. Besmislica je da dvoje ljudi, bez dece, u 30 kvadrata potroši 1.370 kilovata!? Ma čak i da nam je sve bilo uključeno po ceo dan, nemoguće je da toliko potrošimo – ističe Neševićeva.

Advertisements

Smene u EPS-u zbog “naduvanih“ računa

Podsećanja radi, v. d. direktora EPS Milorad Grčić je nakon problema sa decembarskim računima za struju smenio osam direktora i šefova elektrodistribucija.

– Kontrola je već dala rezultate i biće smenjeni oni koji su odgovorni za poslove koji su doveli do pogrešnih računa – rekao je Grčić i dodao da unutrašnja kontrola nastavlja rad jer želi da brigu o korisnicima dovede na najviši nivo.

Astronomsku cifru od 17.000 dinara za struju moraće da plati i Vera Jovanović (39) iz Beograda.

– Navikli smo da nam zbog velike kvadrature stana računi budu visoki, ali struja nikada nije prelazila 12.000 dinara. U januaru nismo koristili ništa više od onoga što inače koristimo, pa nam nije jasno zbog čega sada treba da platimo skoro 50 odsto više – ogorčeno se pita ova žena.

Problem sa računom koji je za 50 odsto veći imaju i oni koji se čak ni ne greju na struju.

– U decembru smo zaista trošili mnogo električne energije, a za grejanje koristimo šporet na drva. Mašina nam je radila skoro svaki dan i račun nam je bio svega 3.000 dinara. U januaru smo koristili znatno manje struje, a ipak moramo da izdvojimo 4.500 dinara – kaže naša čitateljka Nikolina Knežević.

 

ALO NOVINE

Advertisements

error: