Ovi LIKOVI lete iz Srpske Napredne Stranke!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpska napredna stranka (SNS) uveliko sprema čistku lokalnih funkcionera koji imaju loše rezultate, a neki neće leteti samo s funkcija već i iz partije, i to do kraja juna, do kada će biti završena kontrola svih odbora. Na ledu su čelni naprednjaci iz Alibunara, Kladova, Brusa i Bora, saznaje Kurir!

 

Kako otkriva naš sagovornik iz SNS, češljanje rada lokalnih naprednjaka privodi se kraju, pa će se uskoro izaći s listom onih koji nisu dobro radili i koji su se bahato ponašali skrivajući se iza stranke.

– Vrh stranke je i javno najavio da će se preispitivati rad lokalnih političara iz redova SNS. Taj posao je u toku i, kako stvari stoje, iz stranke bi mogli da budu isključeni predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, zatim Radisav Čučulanović iz Kladova, a partijska knjižica će možda biti oduzeta i Blagoju Spaskovskom iz Bora. Zbog brojnih afera koje ga prate, najverovatnije će iz SNS biti isključen i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka – otkriva naš sagovornik.

 

On dodaje da su neki od lokalnih naprednjaka pobegli iz SNS kada su saznali da će se njihov rad preispitivati.

Advertisements

 

– To je slučaj u Blacu, gde je nekoliko tamošnjih odbornika, ali i predsednik opštine Blace Zoran Jozić napustilo stranku. Jozić je ranije, inače, na zahtev vrha SNS, svoj rad obrazložio u samo sedam rečenica, što je skandalozno. Takođe, i s čela Merošine je smenjena Sanja Stajić, koja nije imala dobre rezultate i koja bi svakako sada letela – dodaje naš izvor.

 

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je potrebno da se vrše povremene provere unutar stranke kako bi se na taj način odstranili oni koji ne rade dobro.

 

– Tokom provere akcenat treba stavljati na stručnost i kvalitet, jer tu ponekad bude i intriga i podmetačina. Svakako, ko ne radi svoj posao treba da bude odstranjen, jer kadrovi na lokalu vrlo često su lice partije. Ako oni ne rade kako valja, stvara se negativna slika o stranci – navodi Anđelković.

Podsetimo, i Darko Glišić, predsednik IO SNS, rekao je nedavno za Kurir da na lokalu “ima onih koji misle da mogu da rade šta hoće bez kontrole”, pa da se zato vrši kontrola rada širom Srbije. Kazao je i da je neke u SNS opila vlast.

 

KURIR / MEDIJI / TANJUG

Advertisements

error: