OVI ĆE NAS POBITI! Ako SRBIJA uđe u EU struja će nas mesečno koštati 10,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbi često pričaju u superlativu kad je reč o Evropskoj uniji. Ipak mnogi ne shvataju da boljitak doći neće jer naše komšije kojima ide bolje od nas imaju tužnu priču i upozorenje.

 

Naime mnogi misle da će ulaskom u EU Srbija dobiti bolji standard kao Hrvatska ili Slovenija. To nije tačno. Pre svega te države su i ušle  u EU jer se kod njih već bolje živelo nego kod nas. Nije njima dakle bolje jer su ušli tamo, možda je čak i gore.

Hrvatska kao članica mora da plaća članarinu i usklađuje zakone sa unijom . Isto tako zbog članstva u NATO primorani su da kupuju od Amerikanaca najskuplje oružje koje je zastarelo.

Advertisements

Tako recimo u Hrvatskoj ne možete tek tako da pečete rakiju ili da prodajete povrće, morate imati fiskalnu kasu a oblik i veličina krastavaca i jabuka mora biti isti. Takvi suludi zakoni ruše Hrvatsku.

Ako budemo morali usklađivati zakone i cene osnovnih derivata poput benzina i cena pšenice i voća povrća doćiće do kataklizme po naš novčanik. Ipak, najveća pretnja po nas dolazi iz ugla EPS-a. Naime, ukoliko bi hipotetički postali članica EU imali bi najjeftiniju struju. To nije po zakonima o monopolu i konkurenciji EU dozvoljeno, pa bi morali dizati cenu struje i to na preko 10,000 dinara najmanje.

Naravno plate ne moraju biti veće. Zakoni o EU ne postoje po tom pitanju već samo o regulisanju minimalca.

 

Izvor: Dnevni Žurnal / Mirko Mioč

Advertisements

error: