Ovako je govorio vladika kojeg je crkva oterala: Graditi više bolnice i škole a ne crkve!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gde je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše Crkve, rekao je vladika zahumsko-hercegovački Grigorije u intervjuu za TV Hram.

 

Vladika je dodao da je ni škola nije onakva kakva želimo da bude, kao i da mu je važno koju muziku građani slušaju.
– Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gde je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše Crkve. Ni škola nije onakva kakva želimo da bude.

Veoma mi je važno kakva se muzika sluša, kako se ljudi odnose jedni prema drugima. Mnogima se to ne sviđa i misle da samo želim da se pravim važan, ali mislim da je to moja služba. Naravno da volim i da mene drugi opomenu, da kažu. I mnogi to uzimaju sebi sa pravo, svašta mi zameraju, ali se ne ljutim – rekao je vladika i dodao da naročito voli srdačan odnos koji ima sa ljudima.

Advertisements

Ponekad preterujemo u poljupcima

Ponekad i u poljupcima preterujemo. Hrišćani su se oduvek celivali, mi imamo te pozdrave poljupcima, ali i tu treba naći neku meru, ne treba preterivati – rekao je vladika Grigorije.

– Što kaže moja majka: “Ubi me ovaj narod što me ljubi u crkvi”. Radi se o tome da ipak treba da volimo jedni druge , ali da to nikada ne bude neiskreno – rekao je vladika.

Na pitanje “zašto mi širimo ljubav, kada nas neko napada”, vladika je odgovorio da mi ne treba “da budemo kao oni, da uzmemo handžare, pa da koljemo, da pravimo logore, da stavljamo ljude u gasne komore”.

– Nisam ja nerazuman u tom pogledu, nisam neko ko je sentimentalan i koji misli “ljubav, ljubav i samo ljubav”, tu ima dosta racionalnog i razumonog. Ja se toga ne plašim, niti se čudim, moja je služba da pomognem narodu na način na koji je hrišćanski, hrabar, primam udarce često, borim se protiv sopstvenog kukavičluka – izjavio je vladika.

INFORMER

Advertisements

error: