OVAJ JE LUD!? IVICA DAČIĆ: Srbija se sprema za Treći svetski rat

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbija se priprema za krvoproliće svetskih razmera koje preti da izbije na tlu Sirije, potvrdio je za Srpski telegraf šef diplomatije naše zemlje Ivica Dačić, naglasivši da je situacija u svetu postala krajnje ozbiljna i da se “nalazi na ivici”.

 

To dramatično upozorenje usledilo je nakon što su Amerika i Britanija neskriveno počele da pripremaju invaziju na sirijsku zemlju bez dokaza optužujući njenog predsednika Bašara el Asada da je još jednom upotrebio zabranjeno hemijsko oružje nad sopstvenim stanovništvom u gradu Dumi.

 

Na takve besomučne napade na režim u Damasku odmah je reagovala njemu saveznička Rusija predvođena Vladimirom Putinom. On je zato naredio da protivraketni sistemi moćne crnomorske flote budu u borbenoj pripravnosti, a što je krajnje ozbiljno protumačio i švedski političar i diplomata Karl Bilt, ističući, poput Dačića, da je zavladala ogromna neizvesnost.

 

– Srbija pomno prati i analizira situaciju. Razmišljamo o svim opcijama i scenarijima jer je svetski mir ugrožen. Mir nema alternativu, nema cenu, i to je bila i poruka Josipa Broza Tita u OEBS kada se svet 1975. suočavao sa sličnom krizom – poručio je Dačić komentarišući napetu situaciju u Siriji,koja je eskalirala u subotu u gradu Duma, u provinciji Guta.

Advertisements

 

Tada je ubijeno najmanje 40 ljudi, a Zapad uporno tvrdi da je za to odgovorna sirijska vojska lojalna Asadu. Navodi se da je ona nad civilima na tom prostoru upotrebila hemijsko oružje jer su Gutu uglavnom držali oni koji su se borili protiv sirijskog predsednika. Međutim, Rusija tvrdi kako njeni istražitelji imaju dokaze da hemijsko oružje nije upotrebljavano ni u kom obliku, te da Zapad “lažnim optužbama pokušava da opravda svoj plan za invaziju na Siriju”. Te oštre reči orile su se i u prostorijama Saveta bezbednosti UN, kada je ruski ambasador pri tom telu Vasilij Nebenzja, održao žestoku lekciju SAD, optužujući tu zemlju da na Bliskom istoku samo izaziva haos.

– Rusija je upozorila Ameriku i njene saveznike da love u mutnom. Da li ste vi sa zapada svesni šta ste tamo napravili. Sve što dodirnete, vi uništite – grmeo je besni Nebenzja i naglasio da Vašington širi laži.

 

– Ne postoji nijedan dokaz da se tamo u Dumi nešto dogodilo niti da je bilo žrtava – istakao je ruski zvaničnik, a zatim se osvrnuo na uvrede američke ambasadorke u UN Niki Hejli da je krv sirijske dece na ruskim rukama, kao i da Moskva i Vašington nikada ne bi mogli da budu prijatelji.

TANJUG

Advertisements

error: