NOVA BRUKA NATO ARMIJE! Američki tenkovi na putu ka Rusiji propadali u rupe i blato

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Upozorenja NATO-a Rusiji i grupisanje njegovih snaga na granicama ove države dovele su do zabrinutosti velikog broja stanovnika Evrope, mada protesti građana Istočne Evrope ne dobijaju prostora u mejnstrim medijima.

 

Međutim, kolika je zaista ratna spremnost ove zločinačke alijanse, ako ne jurišaju na vojske manje naoružane, manje opremljene i manje brojne pokazalo se na vojnoj vežbi, koja je paradoskalno trebala da demonstrira silu. Ispostavilo se da će NATO postati pretnja ali tek pošto njihovi vojnici savladaju jaruge, vožnju i gledanje preko ulice.

„Tokom vežbi NATO snaga u Estoniji tenk je sleteo u jarak, a dvojica vojnika zadobila su povrede, nakon čega su hospitalizovani. Ovo je treći incident ovakve vrste za samo nedelju dana, prenosi Raša tudej (RT).

Početkom nedelje, u sredu, vojno vozilo se zapalilo nakon što je antenom zakačilo kabl za struju, a povrede je zadobilo troje vojnika, podseća ovaj medij. Portparol odbrambenih snaga Estonije kazao je da su dvojica vojnika otpuštena iz bolnice nakon što im je ukazana prva pomoć, dok je treći zadržan na terapiji, zbog zadobijenih opekotina.

Advertisements

Serija nesrećnih događaja počela je u utorak kada je estonskog vojnika pregazio kamion, izvještava RT. Kamion se kretao unazad dok je napuštao zonu na kojoj je izvođena simulacija napada na vojnom polju a vojnik je teško povređen.

Vojna vežba, nazvana „Prolećna oluja“ počela je 8. maja i trajaće do sledećeg petka, sa ciljem da vojnici dostignu stanje međusobnog razumevanja, i mentalitet „braće po oružju“, kazao je komadant estonskih snaga odbrane general Riho Teras. Koliko su uspešni u tome, dokazale su upravo ove vežbe.

Ovo nije prvi put da NATO na ovakav način pokazuje kakva je zaista njegova ratna spremnost: početkom godine pripadnici kontigent oklopnih vozila američke vojske koji su preko Njemačke išli u Poljsku kako bi se prebacili na rusku granicu ostao je zaglavljen na putu, jer su vozila udarala u mostove i tunele koji nisu dovoljno visoki. Takođe, kamioni koji su vozili tenkovsku municiju ostali su zaglavljeni u snegu, dok su neki zbog leda sleteli s puta po kojem su isprosipali naoružanje za „M1 abrams“ tenkove. I tada je nekoliko vojnika povređeno.

INTERMAGAZIN.RS

Advertisements

error: