OTKRIVENA PREVARA U SRBIJI! POŠTA isplaćivala LAŽNE EVRE građanima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BOR – D. J. (51), referent u Poštanskoj štedionici u Boru, kupio je 10.000 falsifikovanih evra, a platio ih je 2.500. Nakon toga, lažni novac je stavljao u deviznu balagajnu, klijentima je davao falsifikovane novčanice, a prave uzimao za sebe.

– Po prijavama koje sada svakodnevno dobijamo od građana, sumnja se da je D. J. najmanje godinu dana radio taj posao. U ovom trenutku, znamo da je Poštanska štedionica oštećena za nešto više od 10.000 evra, ali sve su pretpostavke takve, da je prava cifra daleko veća – kaže za list izvor blizak istrazi.

Sagovornik kaže da su falisifikovani evri bili profesionalno urađeni, ali su sve imale isti serijski broj, najverovatnije zbog prese na kojoj su štampani.
– Ako su naše pretpostavke tačne i da je D. J. ovo radio najmanje godinu dana, sumnjamo da je još neko iz Poštanske štedionice bio umešan u ovu neviđenu pljačku. Međutim, to tek treba da potvrdi istraga, koja je uveliko u toku.

Advertisements

Policiji se javio i čovek koji je pre godinu dana, sa potpisam D. J. podigao odrđenu sumu falsifikovanih evra, kako bi otišao na more u Grčku. Međutim, u toj zemlji je ostao samo dva dana, jer je odmah ustanovljeno da pokušava da plaća lažnim novcem.

– Taj čovek je, kako nam je ispričao, jedva sakupio nešto pravih novčanica i vratio se kući. Od bruke, ništa nije prijavio policiji, alli nije ni sumnjao da bi mogli da ga prevare u Poštanskoj štedionici – dodaje naš sagovornik.

D. J. se, međutim, i dalje drži priče da je sam osmislio i u delo sproveo celu akciju. Kazao je da niko od njegovih kolega u tome nije učestvovao, a da je on to radio jer je bio u velikim dugovima i kreditima, koje nije mogao da vrati.

– Prosto je, u celoj priči, neverovatno, da nadležni u Poštanskoj štedionici u Boru tvrde da nisu znali koliko para imaju u deviznoj blagajni. Pa, ako je to tako, D. J. je mogao sam da uzima novac iz kase, budući da ga nisu primetili ni kolege, ni bezbedonosne kamere kada je u deviznu blagajnu ostavljao 10 hiljada falsifikovanih evra – navodi izvor.

KURIR

Advertisements

error: