OSVETLAO OBRAZ EVROPE! Teodosić potukao američku NBA ligu, najbolji je košarkaš!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prvi put posle 16 godina prestižna nagrada Euroskar za najboljeg košarkaša dodeljena igraču koji ne nastupa u čuvenoj američkoj ligi.

NBA ligo, bar jednu godinu skloni se u stranu! – ovako je italijanska Gazeta delo sport opisala izbor Miloša Teodosića za najboljeg košarkaša Evrope i činjenicu da prvi put posle 16 godina priznanje ne dobija igrač iz NBA.

Euroskar tako ide u ruke plejmejkera reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA, a kada se zna da su glasali treneri, igrač i novinari iz 33 zemlje sveta, onda se s pravom Teov izbor proglašava istorijskim. Treba samo pogledati ko je dobijao Euroskar prethodnih godina – Peđa Stojaković, Dirk Novicki, Toni Parker, Pau Gasol, Andrej Kirilenko, Mark Gasol…svi oni su bili najboklji igrači Evrope, ali su nosili dresove NBA ligaša.

Advertisements

Prvi put posle 2000. godine i Gregora Fućke, Euroskar se vraća na Stari kontinent, a vratio ga je, kako i dolikuje, Srbin, pa još i plejmejker.

Teodosić je predvodio CSKA u osvajanju Evrolige, a Srbiju je doveo do srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Da je 2016. bila zaista Teova godina pokazali su i NBA treneri koji su ga proglasili najboljim košarkašem sveta koji ne nastupa u njihovoj ligi. Dakle, nema sumnje – Teodosić je najbolji igrač Evrope.

Gazeta ga je proglasila fenomenom kojem na kraju sezone ističe ugovor, pa postoji mogućnost da se oproba i u najjačoj ligi na svetu.

 

KURIR

foto: Predrag Gajić

Advertisements

error: