OSVETLAO OBRAZ EVROPE! Teodosić potukao američku NBA ligu, najbolji je košarkaš!

Podeli vest sa drugima!
  • 2.7K
    Shares

Advertisements

Prvi put posle 16 godina prestižna nagrada Euroskar za najboljeg košarkaša dodeljena igraču koji ne nastupa u čuvenoj američkoj ligi.

NBA ligo, bar jednu godinu skloni se u stranu! – ovako je italijanska Gazeta delo sport opisala izbor Miloša Teodosića za najboljeg košarkaša Evrope i činjenicu da prvi put posle 16 godina priznanje ne dobija igrač iz NBA.

Euroskar tako ide u ruke plejmejkera reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA, a kada se zna da su glasali treneri, igrač i novinari iz 33 zemlje sveta, onda se s pravom Teov izbor proglašava istorijskim. Treba samo pogledati ko je dobijao Euroskar prethodnih godina – Peđa Stojaković, Dirk Novicki, Toni Parker, Pau Gasol, Andrej Kirilenko, Mark Gasol…svi oni su bili najboklji igrači Evrope, ali su nosili dresove NBA ligaša.

Advertisements

Prvi put posle 2000. godine i Gregora Fućke, Euroskar se vraća na Stari kontinent, a vratio ga je, kako i dolikuje, Srbin, pa još i plejmejker.

Teodosić je predvodio CSKA u osvajanju Evrolige, a Srbiju je doveo do srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Da je 2016. bila zaista Teova godina pokazali su i NBA treneri koji su ga proglasili najboljim košarkašem sveta koji ne nastupa u njihovoj ligi. Dakle, nema sumnje – Teodosić je najbolji igrač Evrope.

Gazeta ga je proglasila fenomenom kojem na kraju sezone ističe ugovor, pa postoji mogućnost da se oproba i u najjačoj ligi na svetu.

 

KURIR

foto: Predrag Gajić

Advertisements