ORBAN: Za razliku od Srbije mi nećemo prodati zemlju strancima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Viktor Orban potvrdio je da Mađarska dok je on na vlasti i njegova politička struja, neće dozvoliti bespovratnu prodaju državnog zemljišta stranim državljanima niti stranim kompanijama.

 

On je izjavio za Reuters agenciju da razume zašto ga mnogi napadaju zbog toga ali da je odluka konačna. Orban je naglasio da je ova odluka doneta nakon one koja je zabranila delovanje Soroševih fondacija na teritoriji Mađarske, te da samo dokazani pravi lideri mogu dve teške odluke zaredom doneti.

 

Mađarski lider odbio je da komentariše navode i optužbe šefa EU Junkera da je on kao Mađar i fašista jer ne dozvoljava migrantima prolaz i ulaz u državu.

Advertisements

 

Zanimljivo je da je u Skupštini u toku rasprave u Budimpešti oko novog zakona koji zabranjuje stranom kapitalu da kupuje državnu zemlju, Orban spomenuo i Srbiju.

Mi nećemo dozvoliti da neke strane kompanije kupe našu zemlju i posle da rade šta im je volja. Želim da sada uradim nešto što će sačuvati interes Mađarske u budućnosti. Imamo primer zemalja u našem okruženju, pre svega mislim na Srbiju. Oni svoje zemljište daju na raspolaganje stranim kompanijama. Kažu da su našli poslovni model koji će da im tako popuni budžet. Ako je tako u redu. Ali mislim da takav model neće uspeti u Mađarskoj – izjavio je Orban.

 

Dnevni Žurnal

FOTO: EPA

 

Advertisements

error: