ORBAN PORUČIO EU: Moj narod mi je preči od migranata!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Viktor Orban, prvi čovek Mađarske, ozbiljno se sukobio sa Evopskom unijom zbog deportacije preko 10,000 migranta u Srbiju. EU već skoro 4 godine kritikuje Orbana zbog migracione politike.

 

Evropska unija zatražila je od nevladinog sektora Evrope da zvanično uputi protestnu notu Budimpešti zbog navodnog nesavesnog ponašanja prema migrantima koji beže sa Severa afričkog kontinenta u Evropu.  Brisel negoduje i zbog odluke Mađarske da nastavi model fizičkog zatvaranja granice sa Srbijm, po uzoru na Trampov zid na granici sa Meksikom.

Advertisements

 

Ipak Orban je i nakon proterivanja Soroševe fondacije koja se bori za prava migranata, nastavio da gasi organizacije koje se finanisraju iz EU a koje kritikuju rad Mađarske po planu migracija.

Moj narod mi je na prvom mestu. Narod Mađarske mi je preči od migranata. Ljudi imaju pravo legalno da ulaze u zemlju sa dokumentacijom. Mogu da zatraže azil ili prolaz dalje ali naše bezbednosne službe moraju da urade bezbednosnu proveru. Drugačije neće moći – istakao je Orban.

 

Dnevni Žurnal

Foto: AFP

Advertisements

error: