ORBAN: Neću migrante u Mađarskoj, uništiće nas!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da vidi “neposrednu opasnost” od toga da Mađarska postane “destinacija za migrante” i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski “uništila državu”.

 

– Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante – upozorio je Orban, prenosi agencija MTA.

On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana “da prihvati najmanje 10.000 migranata”.

 

Orban je istakao i da “imperija” američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini “kontinentom za migrante” i da će ona “napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku.”

Advertisements

– Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi pomenila – rekao je on.

 

Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni “na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja”.

– Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu – rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji, navodi agencija.

 

REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: