ORBAN: Dovlačenje migranata u Evropu je velika greška!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mađarski premijer Viktor Orban kritikovao je Evropsku uniju da ništa nije naučila od užasnih terorističkih napada i da primenom novih mera želi da dovede još više migranata u Evropu, javlja AP.

 

Orban je, je u pismu, razaslatom na adrese domaćinstava u Mađarskoj, nabrojao i mere EU za koje smatra da pospešuju migraciju, uključujući slabljenje prava država članica da štite svoje granice, ali i davanje novca političkim grupama koje podržavaju migraciju, prenela je agencija AP.

Advertisements

Orban je naveo da EU smanjuje i finansijsku pomoć zemljama za koje smatra da su protivnici migracije, dok migrantima daje pripejd bankarske kartice. Želimo da branimo svoju bezbednost i svoje hrišćanske vrednosti, poručio je Orban, koji smatra da EU pritiska zemlje, poput Mađarske koje odbijaju da prime tražioce azila.

 

Sedište Evropske komisije u Mađarskoj objavilo je saopštenje u kome je odbacilo Orbanove optužbe, pre svega tvrdnju da EU planira da smanji finansijsku pomoć zemljama čije vlade su stavile do znanja da su migranti nepoželjni.

 

Danas.rs

Advertisements

error: