OPREZ SRBIJO! Na severu Srbije se sprema MARŠ ZASTAVA – hoće nezavisnu Vojvodinu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

VOJVOĐANSKA partija, koja je na predsedničkim izborima podržala Sašu Jankovića, zakazala je za 5. oktobar „marš 300 vojvođanskih zastava“ u Novom Sadu, na kojem će istaći separatističku politiku i ponoviti zahtev da ova pokrajina postane republika.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević planove Vojvođanske partije za „Novosti“ karakteriše kao „pokušaj ekstremista da unesu nestabilnost“:

– Siguran sam da im to neće uspeti jer nemaju podršku građana. Sumnjam da će moći da „marširaju“ sa 300 zastava jer neće biti toliko ljudi. A uvek je dobro kada Saša Janković pokaže svoje pravo lice, a ne onaj lažljivi osmeh, i da svi vidimo za kakvu politiku se zalaže. A to je politika razbijanja Srbije.

Lider Vojvođanske partije Aleksandar Odžić kaže, za „Novosti“, da uopšte nema problem sa tim što nosi etiketu separatiste:

– Naša politika je jasna: ne otcepljenje Vojvodine, ali da federalizacija Srbije! Hoćemo Vojvodinu Republiku, sa svim atributima zakonodavne, sudske i izvršne vlasti.

Advertisements

Odžić poručuje da na proteste nije zvao ostale partije i da ne očekuje njihovu podršku, pa ni Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, na čijim predizbornim skupovima je čak i govorio:

– Janković je rekao da se ne slaže sa mojom politikom, ali i da nema pravo da je osporava.

Lider PSG, međutim, sada se, u izjavi za „Novosti“, ograđuje od Vojvođanske partije. Janković je rekao da „PSG nije ni bio, niti jeste, niti razmišlja o tome da bude koalicioni partner“ sa ovom strankom, niti će učestvovati u njihovom najavljenom maršu. O politici PSG prema Vojvodini, Janković poručuje:

– Ona je definisana u našim programskim dokumentima, „Vrednostima i ciljevima“ i Statutu. Ukratko, autonomija Vojvodine treba da se razvija, kao i proces decentralizacije – u okviru Republike Srbije. Što jača Vojvodina u Srbiji, jača i Srbija i što jača Srbija, jača i Vojvodina u njoj.

Radikal Milorad Mirčić kaže da je od akcija opozicije mnogo važnije kakve će izmene Ustava u delu o Vojvodini predlagati vlast:

– Nije me strah ni od Jankovića, ni od separatističkih „partijičica“, već od toga da ne prođu propisi koji će dovesti do rasprodaje srpske zemlje.

IZVOR: BETA & FONET

Advertisements

error: