OPET UŽASNE POPLAVE U SRBIJI! – Čitava Kuršumlija pod vodom, biće vanrednog stanja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Do izlivanja potoka je došlo usled obilnih padavina, ali i zbog granja, smeća i ostalog otpada koje građani bacaju u potoku i na njenim obalama.

Preksinoć je usled obilnih padavina u kuršumlijskom selu Novo Selo poplavljeno osam kuća i pomoćnih objekata, a osnovni uzrok izlivanja potoka je prema podacima koje smo dobili od nadležnih u Opštini Kuršumlija, delimično ljudski faktor!

Ovom prilikom izlila su se dva potoka i bukvalno deo sela okružila vodenom bujicom.

Jedan od dva potoka je čak imao improvizovanu branu, koju su napravili meštani, te je ona zbog velike količine vode popustila i napravila haos!

Oštećen je i magistralni put Niš – Priština. Kod Barlova je bujica odnela i zatrpala deo pruge.

Advertisements

– Bilo je strašno. Za deset minuta je sve poplavljeno. Voda nije curela kako se kaže kao izbokala, već kao iz bureta i u tako kratkom vremenskom periodu nisam video veću količinu vode na ovom prostoru – kaže Dejan Simić, koji je očevidac.

Kuća njegovog kuma u prizemlju je potpuno poplavljena, kao i ostalih sedam kuća koje su u blizini. Čak je kabina kamiona koja je parkirana nedaleko od kuća prevrnuta zbog siline vode koja je nadošla.

– Stvarno je sve izgledalo strahovito. Nismo ni stigli da se opasuljimo, a već smo bili pod vodom. Najteže je bilo spasiti stoku koja je bila u štalama i na nju smo prvo obratili pažnju. Više sati smo se mučili da kako tako stabilizujemo situaciju, odnosno odmah smo krenuli da saniramo vodu – dodaje naš sagovornik.

IZVOR: TELEGRAF.RS

FOTO: ILUSTRACIJA

Advertisements

error: