OPET UDAR NA RODITELJE! Nove školske uniforme koštaće 6,000 dinara po komadu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar Mladen Šarčević na roditeljske brige odgovara konstatacijom da ne moraju sve škole da imaju identične uniforme, te da mogu da priušte neku jeftiniju opciju.

 

Izrada eksperimentalnih školskih uniformi, koje su juče među prvima imali prilike da ponesu đaci OŠ “Sveti Sava” u Vrčinu, što za cilj ima brisanje socijalnih razlika, koštala je 6.000 dinara po đaku.

Cilj ovog projekta bi, prema izjavi ministra prosvete Mladena Šarčevića, trebalo da izbrišu socijalne razlike u školama, a trenutnu podršku ima iz oko 55 odsto obrazovnih ustanova.

Ipak, postoji i bojazan zbog ionako okrnjenih novčanika građana, jer računica pokazuje da će biti još lakši za ukupno 12.000 dinara – koliko košta letnja i zimska varijanta uniformi.

Advertisements

– Knjige za prvake su sedam, osam hiljada, pa ostali školski pribor, znači vi u startu treba 20.000 da izdvojite, a ko je u Srbiji danas minimalac 22.000 dinara – rekla je majka budućeg prvaka Nađa Andrejević Keleris.

1.000 dinara po sezoni je prihvatljiv izdatak Smatram da bi trebalo da budu besplatne Mislim da je 6.000 dinara u redu i da ne treba štedeti na deci.

Šarčević na roditeljske brige odgovara konstatacijom da ne moraju sve škole da imaju identične uniforme, te da mogu da priušte neku jeftiniju opciju.

IZVOR: TELEGRAF / FOTO: BEOINFO

Advertisements

error: