OPET NA SLOBODI! – OGORČENI RODITELJI: Tomislav Nikolić pomilovao ubicu našeg sina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je Svetislava Spasića iz Vranja, koji je bio osuđen zbog ubistva Predraga Trajkovića (34), zvanog Garinča, iz Vranja.

 

Spasić je zbog nesreće koja se dogodila posle lova bio osuđen najpre na četiri, pa na tri zatvora, a sada se oslobađa izdržavanja dela kazne u trajanju od dve godine i jednog meseca.

Usvojena molba

Roditelji stradalog Trajkovića ogorčeni su ovom odlukom, jer su se svojevremeno žalili predsedniku Srbije na visinu izrečene kazne, ali je iz njegovog kabineta tada stigao odgovor da on nije nadležan?! Sudija Miroslava Ristić, portparol Višeg suda u Vranju, potvrdila je Kuriru ovu informaciju. Odluku o pomilovanju Svetislava Spasića za dve godine i mesec dana potpisao je predsednik Srbije 4. maja, a Višem sudu u Vranju odluka je stigla 9 maja.

– Odlukom broj 36 od 4. maja 2017. usvojena je molba za pomilovanje Svetislava Spasića, koji je oslobođen od izdržavanja dela izrečene kazne zatvora u trajanju od dve godine i jednog meseca – navedeno je u saopštenju Višeg suda.

U Višem sudu u Vranju, nakon dve i po godine od tragedije koja se dogodila u lovu 24. marta 2016, izrečena je presuda optuženima za ubistvo Predraga Trajkovića.

– Optuženi Svetislav Spasić i Sreta Zlatković krivi su za izvršenje teškog dela protiv opšte sigurnosti, pa ih sud kažnjava na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine – navodi se u presudi koju je tada saopštila sudija Tatjana Mihajlović. Na žalbu njihovih branilaca, Apelacioni sud je Zlatkoviću potvrdio kaznu, a Spasiću je kaznu smanjio na tri godine.

Advertisements

Sramna odluka

Stojan Trajković, otac stradalog Predraga, kaže da je, prema njegovim saznanjima, predsednik Svetislavu Spasiću smanjio kaznu zatvora na 11 meseci kućnog pritvora.
– Spasić nijedan dan nije proveo u zatvoru iako je od pravosnažne presude koju je potvrdio i Apelacioni sud prošlo više od šest meseci. Ovo što nam se dešava je sramno i bezobrazno od države jer je dokazana njegova krivica. Mi smo pisali predsedniku da nam pomogne da ubice budu kažnjene pravedno, jer je naš sin ubijen na pravdi boga – navodi kroz plač neutešni otac, koji na reveru sakoa nosi fotografiju ubijenog sina, i dodaje:

 

– Predsednik je nam je odgovorio pismeno da to nije u njegovoj nadležnosti i da će da se obrati višem javnom tužiocu koji vodi postupak, a u stvari ga on sada oslobađa. Pitam se gde dalje sad da idem. Molio sam ih da mi kažu zašto su mi ubili sina.

 

Tužilac koji je napisao istinu i vodio postupak sklonjen je i već četiri godine ne radi. Jaoooj! Bože dragi, da li postoji zakon u ovoj državi. Brat stradalog lovca Nenad potvrđuje da im je u kabinetu predsednika Nikolića, kome su se obratili tražeći da pravda bude zadovoljena a krivci za ubistvo njegovog brata kažnjeni, rečeno da predsednik nije nadležan u rešavanju takvih slučajeva.
– Pitam se kako je sad predsednik nadležan, a tada kada smo mu se obratili za pomoć rečeno nam je da to nije u njegovoj nadležnosti – navodi Nenad.

 

(Autor: Kurir)

Advertisements

error: