OPASNO! BRNABIĆ: Promeniću Ustav Republike Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde.

 

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde i dodala da će Vlada Srbije u najkraćem roku predložiti parlamentu da se krene u izmene Ustava.

 

Brnabić je na taj način odgovorila poslaniku Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđu Vukadinoviću koji je naveo da Društvo sudija tvrdi da nije tačna informacija u vezi sa ustavnim amandmanima da je Srbija dobila pozitivno mišljenje.

 

Brnabić kaže da je videla saopštenje i istakla da je dobila pismo sekretarijata u kojem se potvrđuje da se Venecijanska komisija slaže sa amandmanima.

Advertisements

 

“Pored toga, ja sam izuzetno ponosna što vodim vladu koja preko godinu dana vodi javnu raspravu oko ustavnim promena i amandmana. Ovo je primer demokratskog društva i demokratije. Mislim da je Ministarstvo pravde uradilo ozbiljan posao”, rekla je Brnabić.

 

Ona je dodala da je to Ministarstvo našlo odličan način da izbalansira da pravosuđe u Srbiji bude više nezavisno nego što je bilo ranije i da građani i privreda imaju efikasno sudstvo.

Mnogi strahuju i da promena Ustava dolazi u trenutku kada Kosovo treba novu definiciju, jer kao sadašnje u Ustavu samo smeta za rešavanje problema i eventualno razgraničenje.

 

Novosti / Dnevni Žurnal

Advertisements

error: